03 pro 2023
VIDEO Turnir Hrvoje Ćustić uvrstio Zadarsku županiju na nogometnu kartu Europe
Nogomet

VIDEO Turnir Hrvoje Ćustić uvrstio Zadarsku županiju na nogometnu kartu Europe

Polako su se slegli dojmovi nakon završetka prvog Međunarodnog nogometnog turnira Hrvoje Ćustić. Zadarska županija početkom travnja bila je domaćin velikog sportskog događaja, na kojemu je sudjelovalo 12 momčadi, mahom hrvatskih prvoligaša i uglednih europskih klubova. Na igralištima u Zadru, Poličniku i Polači odigrane su ukupno 22 utakmice, a trofej pobjednika osvojio je splitski Hajduk, pobijedivši u velikom finalu na Stanovima Osijek s 2:0.

– Mogu reći da je turnir ispunio sva naša očekivanja, naročito s obzirom da prvi put organiziramo ovako velik međunarodni sportski događaj. Moram pohvaliti gradove i općine koji su bili domaćini, počevši od Grada Zadra te Općina Poličnik i Polača, kao i klubova koji egzistiraju na tim prostorima. Mogu reći da su se ljudi, posebno u posljednjih dvadesetak dana prije turnira, „bacili na glavu“ da organizacija bude na najvišoj mogućoj razini. A sudeći po dojmovima gostiju iz hrvatske i inozemstva, u tome su i uspjeli. Hvala svim sudionicima i svima koji su na bilo koji način dali svoj obol organizaciji – rekao je u ime organizatora Darko Banić, predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.

Jedan od ključnih faktora u pokretanju samoga turnira, a ujedno i njegov glavni pokrovitelj, bio je Hrvatski nogometni savez.

– Bez Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem ovaj turnir sigurno ne bi bilo moguće organizirati na ovakav način. Njihov doprinos organizaciji je jako velik, a sama činjenica da je predsjednik HNS-a tri puta u svega desetak dana posjetio grad Zadar, od uvodne press konferencije, preko svečanog otvaranja pa do samoga finala, pokazuje koliko je i Savezu ovaj turnir bitan – istaknuo je Banić.

Nema onoga tko je na bilo koji način bio uključen u turnir, bilo kroz organizaciju ili sudjelovanje, a da nije istaknuo želju da turnir u čast Hrvoja postane tradicionalan.

– Nismo napravili ništa ako ovaj turnir sljedeće godine ne bude još bolji. Ovo mora postati tradicionalan događaj, koji će se svake godine održavati na području grada Zadra i Zadarske Županije i svi zajedno se moramo potruditi da turnir iz godine u godine napreduje. I u čast našeg Hrvoja, ali i kao jedan bitan faktor razvoja nogometa na ovom području i same promocije našega kraja – zaključio je predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije.

Za kraj, istaknimo još nekoliko brojki koje dovoljno govore o interesu javnosti za ovaj turnir. Službeni Youtube kanal, na kojemu su se mogli gledati prijenosi utakmica, pregledan je preko 53.000 puta, dok je turnir na aplikaciji Sofascore, na kojoj su bili dostupni rezultati uživo, otvoren čak 65.000 puta. Na društvenim mrežama Facebook i Instagram doseg se popeo i do 140.000 korisnika. Službena web stranica turnira u kratkom je razdoblju pregledana 69.000 puta, a o turniru su izvještavali i brojni mediji, od najgledanijih i najtiražnijih nacionalnih pa do onih lokalnih, regionalnih, ali i međunarodnih. Slika iz Zadarske županije tako je još jednom obišla Europu i svijet te napravila, ne samo lijepu sportsku priču, već i odličnu turističku promidžbu ovoga kraja.