09 lip 2023
KBK PRETORIAN Ante Verunica prvak Hrvatske, srebrni Zara Lerga i Adrian Topalli!
Borilački

KBK PRETORIAN Ante Verunica prvak Hrvatske, srebrni Zara Lerga i Adrian Topalli!

Novi dobri rezultati predstavnika KBK Pretorian. Iza njih je nastup na državnom prvenstvu u Opatiji gdje su sudjelovali s pet natjecatelja u dvije discipline, seniorski i juniorski lowkick i light contakt stariji kadeti, tatami.

U ringovnoj disciplini nastupili su Ante Verunica u kategoriji +91 kg koji je osvojio zlato i naslov prvaka Hrvatske s dvije pobjede, u polufinalu je pobijedio borca iz karlovačkog Old Liona, Gabrijela Kuzmanovića sa 3:0 a u finalnoj borbi borca iz Sv. Duh Osijek, Mikaela Golubovića sa 2:1,

Zara Lerga junioka – 50 kg u polufinalu porazila je s 3:0 borkinju iz splitskog Pitbulla, Leonu Mariju Jarec dok je u finalu izgubila od borkinje iz Buje Istra, Anđeline Videc te je osvojila srebrnu medalju.

Adrian Topalli stariji kadet – 57 kg u polufinalu pobijedio je 3:0 predstavnika iz Palestre Benkovac karla Vundača a u finalu u izvrsnoj borbi dva puta je rušio protivnika iz Pule, Patrika Petrića. Suci su trebali prekinuti meč zbog dolaska doktora na borilište ali nisu te je u konačnici Adrian izgubio borbu sa 2:1.

Toni Premić i Petra Lerga nastupili su, prikazali dobre borbe ali nisu uspjeli stići do odličja.