04 lip 2023
ZADAR KOD CEDEVITE Arijan Lakić: “Bit će teže nego prošli put”
Foto: KK Cedevita Junior
KK Zadar

ZADAR KOD CEDEVITE Arijan Lakić: “Bit će teže nego prošli put”

U 8. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige košarkaši Zadra večeras od 18 sati gostuju kod Cedevite Junior. Radi se momčadi koja je kvalitetom odmah iza vodećeg trojca, a koliko zna biti neugodna govori poraz koji su Zadrani doživjeli u prvom dijelu sezone u Zagrebu 76:59. Novim porazom momčad Danijela Jusupa ispala bi iz kombinacija za prva dva mjesta za doigravanje, što znači da se mora ići maksimalno.

– Cedevita je momčad s pet igrača koji šutiraju više za tri nego za dva poena. Dobri su šuteri, imaju kombinaciju mladosti i iskustva sa Simonom i Marčinkovićem. Do sada su sve pobjede išle uvjerljivo na njihovu ili našu stranu. Pripremili smo se, nadamo se da ćemo se pokazati u jednom dobrom svjetlu – kaže Danijel Jusup, trener Zadra.

S obzirom na težak ritam koji čeka Zadrane – u petak gostuju kod Zvezde u Beogradu, a u nedjelju kod Cibone u Zagrebu – bilo bi idealno napraviti razliku u ranijoj fazi utakmice. No, svjestan je Jusup da to neće biti nimalo lako.

– Da se malo našalimo, rekao bi jedan trener “treba protivnika zbuniti što većom količinom golova”. I njih se pita, ne samo nas, moramo biti koncentrirani od početka i pokušati nametnuti stil igre koji nam odgovara – istaknuo je Jusup.

Arijan Lakić očekuje težu utakmicu od posljednje na Višnjiku, koju je Zadar lagano dobio s 85:67.

– Nije lako očekivati isti rezultat kao prošli put. Moramo od početka krenuti jako kako bismo usmjerili utakmicu u željenom smjeru i na kraju ostvarili dobar rezultat. Na nama je da se borimo od prve do posljednje minute i vjerujem da će onda ishod biti dobar za nas – kazao je Lakić.

Utakmica u Dvorani 2 Doma sportova u Zagrebu počinje u 18 sati, uz prijenos na Sportskoj televiziji.