27 srp 2024
DONATOVCI U SMIRAJU SEZONE Nakon slavlja u Dugom Selu na Bagatu za vikend gostuju Požega i Osijek
Ostali sportovi

DONATOVCI U SMIRAJU SEZONE Nakon slavlja u Dugom Selu na Bagatu za vikend gostuju Požega i Osijek

Stolnotenisači Donata ušli su u završnu fazu HEP Stolnoteniske Superlige u kojoj se kolo prije kraja nalaze na devetom mjestu u konkurenciji jedanaest ekipa s omjerom od šest pobjeda i dvanaest poraza. Ostanak u ligi je osiguran još ranije, a u modu bez pritiska Zadrani su sjajno odradili prošlo kolo u kojem su proteklog vikenda gostovali kod ekipe Dugog Sela i ubilježili laganu pobjedu.

– U Dugom Selu smo odradili jedan rutinski posao. U tom smo dvoboju bili izraziti favoriti i tako smo se postavili. Uvjerljiva pobjeda od 3:1 u kojoj je jedini poraz upisao je Ante Ražov. Nažalost, na toj utakmici nismo mogli računati na bolesnog Antonija Goju. Sve u svemu jako dobar meč – kaže trener Donata, Davor Karlović.

Davor Karlović, trener STK Donat

U posljednjem kolu, koje se igra za vikend, Zadrani će u dvostrukom programu na Bagatu snage odmjeriti protiv Požege i osječkog Vodovoda. Još uvijek se ne zna hoće li na tim susretima Karlović moći računati na usluge svog prvog reketa Tomislava Zubčića koji je protiv Dugog Sela zaradio ozljedu zbog koje se još uvijek nije vratio treninzima.

– Ozljeda Zubčića malo nam je zakomplicirala pripremu tih mečeva. Radi se o jako dobrim ekipama protiv kojih smo u prvom dijelu odigrali oba meča na 3:2. Pobijedili smo u Osijeku, a izgubili u Požegi. Međutim, ukoliko Zubčić bude u mogućnosti nastupiti smatram kako ćemo na najbolji mogući način zaključiti ovu, po nas, vrlo turbulentnu sezonu kroz koju su nas pratili brojni pehovi i ozljede – zaključio je Karlović.

Susret protiv Požege igra se u subotu od 13 sati, a od još jedne sezone u elitnom rangu domaćeg stolnog tenisa Donatovci će se oprostiti u nedjelju u 11 sati ogledom protiv Osijeka.