03 pro 2023
BIBINJE NISU BILE SRETNE PO MLADE ODBOJKAŠE Kadeti Hrvatske bez plasmana na Europsko prvenstvo
Odbojka

BIBINJE NISU BILE SRETNE PO MLADE ODBOJKAŠE Kadeti Hrvatske bez plasmana na Europsko prvenstvo

Hrvatska kadetska U17 reprezentacija ovog ljeta neće sudjelovati na Europskom prvenstvu. Iskreno, nije niti zaslužila s obzirom da je nakon drugog kruga kvalifikacija u skupini C, odigranoj u Bibinjama, ostala na začelju uz sva tri izgubljena susreta i što možda najviše boli i bez dobivenog seta.

Prvoga dana izabranici Antoni a Suraća izgubili su od Rumunjske 0:3 (24, 18, 22), u subotu su doživjeli poraz od Španjolske 0:3 (9, 13, 11 te posljednjeg dana turnira od Belgije također s 0:3 (15, 15, 13). Na kraju su prvo mjesto izborili Španjolci sa 7 bodova, drugi su Belgijanci sa 6, Rumunji su osvojili 5 bodova, a Hrvatska je četvrta bez bodova.

– Nakon prvog dana gdje smo bili u egalu s Rumunjskom, što se i vidi po kretanju rezultata i osvojenim poenima, u iduća dva dana nismo imali nikakvih šansi. Španjolska i Belgija su u svim elementima kvalitetnije od nas, pogotovo su fizički dominantnije reprezentacije. Naša momčad još ima puno posla pred sobom, ne toliko tehnički i taktički, koliko se treba raditi na fizičkoj komponenti. Premekani smo bili i kod prijema skok servisa, u samom bloku, napadu. Imamo neku budućnost u ovom dečkima, ali treba još puno raditi – izajvio je Antonio Surać, izbornik naših kadeta.

Uz kvalifikacijsku skupinu u Bibinjama odigrano ih je još četiri s kojih po prve dvije reprezentacije stječu pravo nastupa na Europskom prvenstvu, uz sveukupno najbolje plasiranu treću momčad.