03 pro 2023
JEDRILIČARSKI KLUB USKOK Jedrilo se u Španjolskoj, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj …
Jedrenje

JEDRILIČARSKI KLUB USKOK Jedrilo se u Španjolskoj, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj …

Pregršt događanja proteklih mjesec dana nije zaobišlo ni predstavnike Jedriličarskog kluba Uskok.

Jedrilo se posvuda, od Španjolske, Italije, Slovenije i duž Lijepe naše.

Posada u 49er FX  A. i M. de Micheli Vitturi krajem ožujka odradila je sedmodnevne pripreme  i nakon toga nastupila na prestižnoj regati na Palma de Mallorci i zauzela ukupno 54.mjesto.

Posade u klasi 420 su Uskrs i školske praznike provele u Sloveniji i na Gardi. Izola Spring Cup koji se jedrio po laganom zapadnjaku i buri malo je iznjedrio nervoze pa je bilo dosta prestupa na startu za neke posade no među 52 posade posada M. Samarđija/ T.Fike ukupno 8.mjesto i 2.mjesto MIX, B.Krmpotić/J.Močinić 10.mjesto, A. Grubelić/ S.Vuletić 14.mjesto i 3.mjesto djevojke, N.Petešić/A.Peović 16.mjesto, L.Dokoza/ P.Gambiraža 23.mjesto i M.Močinić/M.uroda 39.mjesto.

Garda i Lupo Cup u Torbolama je također pokazao dobru pripremljenost posada. U konkurenciji 82 posade 14.mjesto ukupnog poretka zauzela je posada Samaržija/Fike, Petešić/Peović 16.mjesto, Krmpotić/Močinić 17.mjesto, Dokoza/Gambiraža 26.mjesto, Močinić/Uroda 27.mjesto i Grubelić/Vuletić 34.mjesto.

Najmlađi predstavnici odličnim nastupom na Eastern regatti u Portorožu su slijed nastavili petodnevnim pripremama tu u Zadru gdje se okupilo  osamdesetak Optimista iz cijele Hrvatske. Prošli vikend su nastupili na prvoj Izbornoj regati u Splitu. Uvjetima vrlo zahtjevna regata i velika nervoza svih jedriličara zbog prvog sraza najboljih nije zaobišla niti ekipu s Vitrenjaka tako da su regatu završili J.Dokoza 21.mjesto, Lucia Zoe Jukić 40.mjesto, Roko Mlinar 43.mjesto i Vito Lav Baranović 66.mjesto. Sada imaju 3 dana odmora da se dojmovi slegnu te ih već sljedeći vikend čeka novi izazov i 2. izborna regata u nizu također u Splitu.

Niti posade krstaša nisu mirovale. Prošlog vikenda održana je tradicionalna Skradinska regata. Ukupni pobjednik i prvi u svojoj skupini je bila posada Gringo 3 u sastavu Sandalić, M. i Š. Sorić, Šokota, Berber, Lokas, Marinović, Smrkinić.  Također još jedan prekrasan rezultat na istoj regati; pobjedu u svojoj skupini, donijela je posada jedrilice One&Only s kormilarom Josipom Stipčevićem. A ovaj vikend je posada Gringo 3 (Sandalić, M. i Š.Sorić, Marinović, Knežević, Kocman, Vuković, Čupić, Smrkinić) još nastupila i na Zlarinskoj regati te je regatu završila s ukupnom pobjedom i pobjedom u svojoj grupi.