09 lip 2023
DRAGOVOLJAC Poličanci u finalu Županijskog kupa
Domaći nogomet

DRAGOVOLJAC Poličanci u finalu Županijskog kupa

 Dragovoljac je proljetni nogometni hit u Zadarskoj županiji. Momčad koja je imala loš početak sezone, u Prvoj ŽNL, pa se u jednom trenutku našla među klubovima kojima se predviđala borba za ostanak, pod vodstvom Elvisa Katuše igra odlično. Potvrda sjajne forme je stigla je i prekjučer kada su »crno-plavi« s 2:1 u gostima pobijedili Bibinje u polufinalu Županijskog klupa i izborili finale protiv Primorca. Logičan je stoga zaključak na Facebook stranici Škole nogometa Dragovoljac na kojoj su objavili da je »Elvis Katuša svojim dolaskom na klupu seniorske ekipe preporodio igrače, vratio im izgubljeno samopouzdanje i vratio ekipu tamo gdje i pripadaju – u sam vrh županijskog nogometa«.

– Raduje me još jedno finale s prijateljem Mirkom Labrovićem, koji trenira Primorac i za kojeg mogu reći da je pravi kolega. Igrali smo za Kup i 2020. na Stanovima, kada sam vodio Polaču. Primorac je tada pobijedio, pa se nadam da će ovaj put slaviti moja momčad – objašnjava Katuša koji je Poličance preuzeo krajem listopada prošle godine kada je na klupi naslijedio Juru Čulinu.

– Moj prethodnik je ostavio dobro pripremljenu momčad, ali nije bilo rezultata. Nije ni meni u početku išlo i teško smo osvajali bodove. Nekako smo izgurali jesen i dogovorili da ćemo odraditi prave pripreme, što se i dogodilo. Treniramo odlično, imali smo i dobar prijelazni rok, a rezultat toga je da smo u drugom dijelu sezone bez poraza. Upisali smo tri pobjede u Kupu, a u prvenstvu nismo pobijedili samo u prvoj utakmici u gostima kod Polače.

U polufinalu Kupa Bibinjci su vodili na poluvremenu 1:0, ali je Dragovoljac u nastavku preokrenuo rezultat golovima Tomislava Čavraga i Matea Verunice.

– Bez obzira na to što smo prvi primili gol i imali zaostatak nakon prvih 45 minuta, mislim da smo cijelu utakmicu bili bolji. Rekao sam igračima na poluvremenu da trebamo podignuti igru samo deset posto i da ćemo pobijediti, što se i dogodilo.

Dragovoljac je jedini klub koji je poremetio pobjedničke navike Primorca u Kupu od 2014. godine, kada su Biograjci krenuli s pobjedama u finalu. Iznimka je samo 2017. u kojoj su Poličanci na Stanovima, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, pobijedili Škabrnju ‘91.

– Valjda će jednom doći kraj te serije Primorca. Svakako, bit ćemo spremni za finale. Kvalitetu imamo, u momčadi smo povezali mlade i iskusne igrače, samopouzdanje nam je sve veće kako sezone ide dalje, a očekujem da ćemo fizički dobro parirati, bez obzira na to što je suparnik iz višeg ranga. Ipak, svjesni smo da će nam trebati i malo sreće, ali budemo li hrabri kao što smo to ovo proljeće, bit će i sreće… – zaključio je Katuša.