04 lip 2023
DARIO GJERGJA: “Od srca hvala mojim Zadranima na velikoj podršci”
Košarka

DARIO GJERGJA: “Od srca hvala mojim Zadranima na velikoj podršci”

Prepričavati što se sve dogodilo oko izbora novog izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije, a kamoli još ulaziti u razloge toga bilo bi krajnje iscrpljujuće, a u konačnici, nažalost i potpuno uzaludno.

U kakvom je stanju hrvatska košarka već godinama vide svi koji imalo prate zbivanja, a promjene koje se povremeno događaju isključivo su kadrovske prirode, bez ikakvog značajnijeg utjecaja na globalnu sliku sporta pod obručima u našoj zemlji.

Ipak, s obzirom da je u ovom slučaju u splet događaja (ne)izravno upleten i jedan zadarski trener, odlučili smo ga kontaktirati i pokušati doznati njegovu stranu priče.

Dario Gjergja, najuspješniji trener u povijesti belgijske klupske košarke, trebao je postati novi hrvatski izbornik, na prijedlog sportskog direktora Aleksandra Petrovića, no Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza odlučio se za Josipa Sesara, trenera Cibone, koji je također bio u Petrovićevom užem izboru.

Sam Gjergja nije htio komentirati cijelu situaciju i ulaziti u dubinu priče, ali nam se korektno javio na poziv i kratko poručio.

– U proteklih nekoliko tjedana osjetio sam nevjerojatnu podršku svojih Zadrana i svih ostalih medija u Hrvatskoj kao i ljudi iz struke. To je jedino lijepo što želim pamtiti iz ove priče. Hvala im od srca na tome. Zahvaljujem i gospodinu Aleksandru Petroviću na želji da surađujemo. S druge strane, čestitam Josipu Sesaru i želim mu puno sreće na izborničkoj funkciji. Sve ostalo u ovom trenutku ne bih komentirao – poručio je Gjergja.

Oostende trenutačno u zlatnoj skupini BNXT lige drži drugo mjesto iza Telenet Giants Antwerpa te je osigurao plasman u polufinale pa će zadarski stručnjak uskoro imati priliku donijeti još jedan trofej u klub u kojemu je trener od 2011.

A što se, pak, reprezentacije tiče, sasvim je sigurno kako je ona ostala uskraćena za čovjeka koji je nakon dugo vremena doista mogao napraviti neke ozbiljnije promjene.