21 ruj 2023
KK ZADAR Juniori najbolji u Dalmaciji, izborili plasman na poluzavršnicu PH
Foto: KK Zadar
KK Zadar

KK ZADAR Juniori najbolji u Dalmaciji, izborili plasman na poluzavršnicu PH

Juniori Košarkaškog kluba Zadar osvojili su prvo mjesto na završnom turniru za prvaka Dalmacije, koji je ovaj vikend održan u Dubrovniku. Igrači Roka Jurline u polufinalu su pobijedili domaćina Dubrovnik s uvjerljivih 126:40, a u finalu momčad Splita sa 74:69.

Najefikasniji u polufinalu bili su Mihael Ružić sa 22 poena, Vice Grbić sa 20 te Josip Badrak s 18, dok su u finalu Zadrane predvodili Jurica Zagoršak s 18 i Vito Perković sa 16 koševa.

– Zadovoljni smo igrom i rezultatima na ovom turniru, gdje smo uspjeli čak i odmoriti nositelje igre te maksimalno proširiti rotaciju tako da nam se svih deset igrača upisalo u strijelce. U finalu smo pobijedili vrlo dobru momčad Splita, koji ima selekciju iz više klubova. Čestitam igračima, sada nas očekuju pripreme za poluzavšrni turnir prvenstva Hrvatske koji je na rasporedu za dva tjedna – rekao je Roko Jurlina, trener juniora Zadra.

Juniori Zadra nastupili su u sljedećem sastavu: Roko Lukić, Luka Bilokapić, Josip Badrak, Vito Perković, Jurica Zagoršak, Roko Zdrilić, Gabriel Karamarko, Mihael Ružić, Vice Grbić, Ivan Njegovan. Trener: Roko Jurlina. Kondicijski trener: Mario Mandir. Fizioterapeut: Mladen Babić.