03 pro 2023
ZADAR NA BALDEKINU Krševan Klarica: “Ući agresivno i snažno, na nama mlađima je da iskoristimo svaku priliku koju dobijemo”
Foto: Šime Zelić/ KK Zadar
KK Zadar

ZADAR NA BALDEKINU Krševan Klarica: “Ući agresivno i snažno, na nama mlađima je da iskoristimo svaku priliku koju dobijemo”

Sedmo kolo Lige za prvaka donosi veliki susjedski derbi Šibenke i Zadra. Riječ je o jednoj od momčadi koja je ove sezone Zadru nanijela poraz u prvom dijelu sezone, a unatoč dva uvjerljiva slavlja Zadrana na Višnjiku i ovog se puta očekuje teška utakmica.

Nakon poraza na startu Lige za prvaka u Zadru rezultatom 82:62 Šibenka je zabilježila sve poraze te je preuzela posljednju poziciju na ljestvici. Svjesni razlike u kvaliteti, više nade polažu u domaći teren i zamor pojedinih Zadrovih igrača nakon napornog ritma u domaćem prvenstvu i AdmiralBet ABA ligi. Zadru bi svakako dobro došlo da jedan dio odgovornosti na sebe preuzmu mlađi igrači s klupe, a jedan od onih koji to zasigurno može je Krševan Klarica.

– Šibenka je nezgodna momčad, imaju vrlo dobre šutere i dva brza playa, morat ćemo od početka ući snažno i agresivno. Sigurno je da se radi o velikim rivalima izvan terena, dočekat će nas dobro popunjene tribine, a to će i nama biti dodatni motiv zbog naših navijača. Mi mlađi igrači na treninzima dajemo sve od sebe, pokušavamo opravdati povjerenje i iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaže, nadam se da će tako biti i u Šibeniku, kaže Klarica.

Zadar do kraja Lige za prvaka nema pravo na poraz, računa li na osvajanje prvog mjesta pred doigravanje. Utakmica se igra se ovog petka od 19 sati, uz izravan prijenos na HKS TV.