28 stu 2023
LIKAR KROMBACHER U subotu veliko finale Vrsi – Voštarnica
Foto: LIKAR Krombacher
LIKAR Krombacher

LIKAR KROMBACHER U subotu veliko finale Vrsi – Voštarnica

Nadolazeći vikend donosi rasplet trećeg izdanja zadarske Lige košarkaških amatera i rekreativaca – LIKAR Krombacher. Najveće pitanje glasi: Hoće li Vrsi obraniti naslov prvaka osvojen prošle godine ili će se njime prvi put okititi Voštarnica? Odgovor ćemo doznati u subotu od 18 sati, kada je u Dvorani Krešimira Ćosića na rasporedu veliko finale.

Vršani su ligaški dio natjecanja završili na trećem mjestu s omjerom 7-2, koliko su imale prve četiri momčadi. Voštarnica je, pak, sa 6-3 završila na petom mjestu. Prvi njihov međusobni susret, odigran 13. studenog prošle godine, završio je pobjedom Vršana 64:57. Do toga su ih predvodili Domagoj Vidaković i Jure Ružić sa po 17 poena, čemu su obojica pridodali i dvocifreni broj skokova. Kod “Vošte” su najefikasniji bili Nikola Jadrijev sa 23 koša i Paolo Marčev s 18.

Foto: Arhiva / LIKAR Krombacher

Naravno, podosta je vremena prošlo otada pa je tu utakmicu teško uzeti kao relevantnu u kontekstu očekivanja od samoga finala. A do finala su obje momčadi morale proći i dvije prepreke u doigravanju. Tako je Voštarnica prvo sa 66:61 pobijedila KK Tokić, a potom sa 98:86 Vodovod. Vrsi su, pak, u četvrtfinalu s uvjerljivih 83:61 svladali Veterane KK Puntamika, a u polufinalu sa 78:54 KK Glass Produkt Relja.

I dok Vršani svoje najjače individualne adute imaju u Marku Popoviću (33 poena po susretu) i Juri Ružiću, koji je gotovo na “double-double” prosjeku, Voštarnica će svoju šansu za pobjedom tražiti kroz zajedništvo i fanatičnu borbenost koja ih je oduvijek krasila, ali i igračku kvalitetu koju ima u Mariju Pešutu (19 poena po susretu), Paolu Marčevu, Dominiku Dujmovu i ostalima.

Svakako, za očekivati je zanimljivu utakmicu, koju će svi zainteresirani moći pogledati i u prijenosu uživo na platformi Zadar.tv. Prije finala, od 15:15 sati u Dvorani 3 ŠC Višnjik odigrat će se utakmica za treće mjesto između Vodovod Ballersa i KK Glass Produkt Relja, a bit će tu i nezaobilazno natjecanje u tricama.

Za sve koji žele nazočiti velikom finalu u Krešinoj dvorani otvoren će biti ulaz pored kafića u sklopu dvorane.

Podsjećamo, do kraja natjecanja možete sudjelovati i u humanitarnoj akciji kojom fair-play momčad sezone, KK Vladuli, prikuplja sredstva za liječenje Karla Magaša.