29 ožu 2024
ZADAR U DOIGRAVANJU Marko Ramljak: “Veliki rezultat s obzirom na sve probleme tijekom sezone”
Foto: Dragana Stjepanović/ ABA liga j.t.d.
KK Zadar

ZADAR U DOIGRAVANJU Marko Ramljak: “Veliki rezultat s obzirom na sve probleme tijekom sezone”

Veliki uspjeh košarkaša Zadra koji su osnovni dio natjecanja u AdmiralBet ABA ligi završili na sedmom mjestu te su tako osigurali doigravanje i plasman među osam najboljih momčadi ove sezone.

Zadrani su u 26 odigranih kola ostvarili učinak od 11 pobjeda i 15 pobjeda te su tako nakon dugih petnaest godina opet izborili doigravanje i borbu za prvaka.

Marko Ramljak (Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanović)

Zadnji put to je bilo u sezoni 2007./08. kada je trener bio Aco Petrović. Uspjeh je još veći kada se zna da je trener Jusup za slaganje ove momčadi uoči početka sezone na raspolaganju imao svega 350 tisuća eura. Također, Zadar je i jedini hrvatski klub koji se plasirao u doigravanje.

– Drago nam je što smo izborili doigravanje i da smo to i zaslužili svojim igrama tijekom cijele sezone, najviše od svih drugih koji su isto bili u toj borbi. Ovo je vrhunski rezultat u ovakvom ritmu, s toliko problema, skraćenom rotacijom. Trener je vjerovao u nas, mi smo vjerovali u sebe, pokazali smo da smo puno vrjedniji od tih nekih 5, 6 pobjeda i borbe za ostanak. Šteta zbog nekih poraza jer smo neke utakmice izgubili na jednu loptu, međutim, ovaj rezultat je uistinu izvrstan kada se sve rezimira – kaže kapetan Zadra, Marko Ramljak.

Foto: Šime Zelić/ KK Zadar

Protivnik će sastavu iz Krešinog doma u četvrtfinalu biti euroligaš, još se ne zna dali Partizan ili Zvezda koji još imaju odigrati neke zaostale utakmice.

-Želimo napuniti dvoranu, pokušat ćemo iznenaditi euroligaša koji god da bude. Doigravanje se ne igra svaki dan, jesmo umorni, međutim, pronaći ćemo mi načina kako te utakmice odigrati što je moguće bolje. Jedva ih čekamo i uživat ćemo u njima, to nam je jedna velika nagrada za sve uloženo – dodao je još Ramljak.

Ipak, prije svega toga, ispred Jusupovih igrača su i obaveze u Ligi za prvaka HT Premijer lige gdje već u petak gostuju kod na Baldekinu kod Šibenke.