09 lip 2023
MINI RUKOMET Drugo mjesto RK Zadra 2013 na turniru u Karlovcu
Ostali sportovi

MINI RUKOMET Drugo mjesto RK Zadra 2013 na turniru u Karlovcu

Igrači Rukometnog kluba Zadar 2013 do 12 godina osvojili su drugo mjesto na neslužbenom Prvenstvu Hrvatske u Mini Rukometu igranom u Karlovcu.

U finalnom dvoboju mladi su Zadrani, kojima je većini ovo bio i posljednji nastup u ovom uzrastu, a koji su u Karlovac stigli kao osvajači naslova s 2011. godištem, poraženi su od momčadi Rudara rezultatom 13:11.

Na najvećem turniru u Mini Rukometu u Hrvatskoj nastupilo je čak 26 ekipa, a uz pehar za drugo mjesto igrači trenera Frane Karduma put Zadra su ponijeli i nekoliko individualnih nagrada. Adrian Kardum tako je proglašen najboljm igračem turnira, dok je Marin Sudinja uvršten u najbolju petorku.

Čestitke svim igračima i trenerima na ovom lijepom uspjehu i nema sumnje kako će ova generacija imati što za reći i u izazovima koji su ispred njih.

Sastav RK Zadra 2013 u Karlovcu:

Marin Batur, Adrian Kardum, Tin Končurat, Marin Sudinja, Niko Grbić, Karlo Šimić, Vito Jokić, Toni Jokić, Mario Medić i Kristina Mirčeta. Trener: Frane Kardum.

Aktivni su bili i igrači RK Zadra 2013 uzrasta do 17 godina koji su odigrali dvije zaostale utakmice Prvenstva Hrvatske u 1. HRL U-17 no, nažalost, ovog puta bez rezultatskog uspjeha. U prvom  susretu protiv Trogira izgubili su s 24:18 da bi u rugom bolji s 26:16 bili igrači B&M 07. Marko Sudinja postigao je ukupno 9 golova i bio najefikasniji strijelac svoje ekipe.