09 lip 2023
VESLAČKI KLUB JADRAN Prva mjesta osmerca i četverca mlađih juniora na Croatia openu u Zagrebu!
Veslanje

VESLAČKI KLUB JADRAN Prva mjesta osmerca i četverca mlađih juniora na Croatia openu u Zagrebu!

Veslači Jadrana nastupili su na našoj najvećoj međunarodnoj regati – Croatia openu u Zagrebu. Prvi puta nakon nekoliko godina regata je ponovno okupila veliki broj veslača iz Hrvatske i regije, a i šire, sudjelovalo je preko 50 klubova i saveza.

Od Jadranaša najbolje rezultate prvog dana regate ostvarili su mlađi juniori, koji su osvojili prvo mjesto u osmercu u memorijalnoj utrci ”Zdravko Grahovac”. Veslali su Mateo Matešić, Rafael Brkić, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Frane Vulelija, Roko Bubić, Marino Hrboka, Lovre Kolega i kormilar Vito Filipi.

Prethodno su veslali u dvojcima bez kormilara, gdje su obje posade uspjele izboriti finale, a zauzeli su četvrto i peto mjesto. Dvojce su veslali Mateo Matešić i Bartol Cuković, koji su bili četvrti, i Luka Kraljić i Rafael Brkić, koji su zauzeli peto mjesto.

Prvog dana natjecanja još su finala izborili Sara Žuvanić u samcu lakih seniorki, koja je na kraju zauzela četvrto mjesto i dvojac bez kormilara juniora u sastavu Roko Skočić i Niko Škarpona koji je bio peti.

U eliminacijskim utrkama u finale nisu prošli Mara Bencun u samcu juniorki, završila je na četrnaestom mjestu, i Dora Turčinov i Viktorija Aleta u dvojcu na pariće mlađih juniorki koje su na kraju zauzele ukupno deseto mjesto.

Drugog dana regate veslači Jadrana nastupili su u tri finala, a opet su mlađi juniori bili ti koji su ostvarili najbolje rezultate. Četverac bez kormilara u sastavu Mateo Matešić, Bartol Cuković, Frane Vulelija i Roko Bubić izvrsnim je veslanjem izborio uvjerljivu pobjedu.

Juniori Roko Skočić i Niko Škarpona u dvojcu bez kormilara opet su zauzeli peto mjesto. Viktorija Aleta uspjela je u konkurenciji 45 samaca mlađih juniorki izboriti finale te bilasedma u finalnoj utrci.

Dora Turčinov nije uspjela izboriti finale u samcu mlađih juniorki, na kraju je zauzela petnaesto mjesto.

Sa veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević i Danijel Bajlo.