09 pro 2023
TRIATLON KLUB ZADAR David Pejdo novi je kadetski prvak Hrvatske
Ostali sportovi

TRIATLON KLUB ZADAR David Pejdo novi je kadetski prvak Hrvatske

Na obroncima Medvednice održano je prvenstvo Hrvatske u super sprint i sprint kros duatlonu. Dva dana natjecanja donijela su i promjenu gotovo svih godišnjih doba pa je tako za vrijeme utrka bilo vjetra, sunca, kiše i snijega.

Predstavnik Triatlon kluba Zadar, David Pejdo odnio je pobjedu u subotnjoj super sprint kros duatlon utrci u kategoriji kadeta gdje je nastupilo ukupno 30 natjecatelja. Ova disciplina sastojala se od 1500 m trčanja – 4 km bicikla – 750 m trčanja. David je nakon minimalnog zaostatka na prvom trkačkom dijelu odlično odvozio biciklistički segment te je u završnih 750 metara trčanja ušao sa velikom prednosti ispred ostatka. U konačnici je pobijedio sa više od minute prednosti ispred drugoplasiranog natjecatelja. Ukupno vrijeme pobjednika bilo je 26:12. Treba naglasiti i da je Davidu ovo druga, ujedno i posljednja sezona u kadetima. Prošle godine je u istoj kategoriji zauzeo drugo mjesto.

Luka Ivanović na startu

U istoj disciplini, nešto kasnije, nastupio je i Luka Ivanović. On se od ove godine natječe u juniorskoj konkurenciji. Luka je nakon prošlogodišnjeg petog mjesta u kadetima ponovio isti plasman u kategoriji juniora prošavši stazu za 30:29. Pobjedu je odnio Vito Obrovac iz Triatlon kluba Petar Zrinski s vremenom 25:45.