19 tra 2024
PARTIZAN PREMOĆAN Zadar zaprijetio, ali do pobjede nije mogao
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

PARTIZAN PREMOĆAN Zadar zaprijetio, ali do pobjede nije mogao

Košarkaši Zadra očekivano su večeras izgubili posljednju utakmicu osnovnog dijela AdmiralBet ABA lige od puno kvalitetnijeg protivnika – Partizan Mozzart Bet slavio je rezultatom 78:88 (15:24, 15:25, 25:15, 23:24) i tako došao na korak od osvajanja startne jedinice pred doigravanje. Unatoč porazu, domaći navijači mogu biti zadovoljni predstavom koju su vidjeli protiv jedne od najboljih europskih momčadi. U jedno trenutku krajem treće i sredinom posljednje četvrtine činilo se da bi Zadar mogao i pobijediti, ali igrači trenera Željka Obradovića uvijek su pronalazili rješenje za izlazak iz problema. Zadar i dalje ima velike šanse da se nađe u četvrtfinalu natjecanja, za što mu večeras treba pobjeda Crvene zvezde m:tel protiv Splta.

Uoči početka utakmice priređen je svečani program u povodu 20. godišnjice osvajanja Goodyear lige. Slavljenički ugođaj od prvih su minuta „ubili“ igrači Partizana, pokazujući zašto su u krugu najboljih europskih momčadi. Punter i LeDay individualnim akcijama su lako probijali put do koša, a sve što bi se vratilo na vrh reketa ubacivali su Avramović i Trifunović. Nakon šest minuta gosti su prvi put došli do 9 poena razlike, a da ne bude još i gore bio je zaslužan Davis, koji je samo u prvoj četvrtini skočio šest puta i postigao osam poena. Kada je stao protok lopte u napadu, Obradović je posegnuo za rješenjima s klupe i do kraja četvrtine prednost vratio na +9 (15:24).

Obradović je znao da mu najveća opasnost prijeti od Luke Božića, kojega su njegovi igrači udvajanjima u prvoj četvrtini limitirali na svega jedno pogođeno slobodno bacanje. Serijom 7:0 na početku druge četvrtine Partizan je prvi put došao do 14 razlike (17:31). Kratkotrajni pokušaj povratka gosti su riješili s četiri postignute trice, zaključivši poluvrijeme rezultatom 30:49. Zadarski navijači i dalje su glasno bodrili svoj klub, s vjerom kako bodovi ipak mogu ostati u Zadru.

Treća četvrtina bila je najbolje što Zadar može ponuditi u ovom trenutku: serijom 7:0 natjerao je Obradovića na minutu odmora, a njegovi igrači, činilo se, s tri trice uspjeli su odgovoriti. No tada slijedi najbolje – napad za napadom Davis, Ramljak i Lakić pogađali su koš protivnika, svaki pogodak praćen je delirijem tribina i u 29. minuti semafor pokazuje nestvarnih 55:63, samo sedam poena zaostatka. Rezultat četvrtine 25:15, sa zaostatkom od 9 poena na ulasku u četvrtu, dao je nadu da se čudo ipak može dogoditi.

Nažalost, nije se dogodilo no to ne znači da navijači Zadra nisu imali u čemu uživati. Borba za svaku loptu, uspješne napadačke akcije, blokade nagrađivane su ovacijama, ali nije bilo dovoljno. Nunnally je pogodio tri trice, prednost je ostajala iznad 10 poena i Partizan je mogao slaviti pobjedu, izborenu teže nego se očekivalo. Zadrani su s parketa ispraćeni pljeskom i pjesmom „Bilo bi mi lakše da te ne volim“.

Najbolju partiju sezone pružio je Juan Davis, koji je postigao 22 poena uz 8 skokova. Lakić, Drežnajk i Božić postigli su po 13 poena. Na drugoj strani Nunnally je do 18 poena došao uz pet trica, a Punter je bio drugi najefikasniji s 15 koševa. STATISTIKA