03 pro 2023
REGIONALNA IMBL LIGA Bronca za ŠK Zadar do 14 godina, Ante Gambiroža u najboljoj petorci!
Foto: DB
Košarka

REGIONALNA IMBL LIGA Bronca za ŠK Zadar do 14 godina, Ante Gambiroža u najboljoj petorci!

Kombinirana selekcija Škole košarke Zadar do 14 godina i pretkadeta KK Zadar pod vodstvom trenera Ivana Baisa i Marina Pulje osvojila je treće mjesto na završnici Regionalne IMBL lige koja je održana u Sarajevu.

U borbi za broncu Zadrani su rezultatom 48:35 nadigrali Mornar iz Bara.

Ukupno su na završnici naši dečki odigrali tri susreta. U prvom susretu Lige za prvaka porazila ih je Budućnost 73:48 zatim su rezultatom 50:37 nadigrali slovensko Janče te danas Mornar, 48:35.

– Šteta što smo se susreli s Budućnosti u prvom dvoboju, riječ je o odličnoj ekipi kojoj nismo mogli parirati u skoku. Protiv Janča smo odigrali odlibnu utaklmicu, odvojili smo se rano i susret mirno priveli kraju. I na kraju protiv Mornara, startali smo loše, ali brzo smo se probudili, preuzeli konce igre i stigli do bronce. Zadovoljan sam, pokazali smo da pripadamo u sam vrhu regionalne košarke i to je pokazatelj da dobro radimo. Čestitam dečkima i našem Anti Gambiroži koji je izabran u najbolju petorku – istaknuo je trener Ivan Bais.

Pobjednik IMBL lige postala je podgorička Budućnost koja je u finalu rezultatom 66:59 bila bolja od Cedevita Olimpije.

 ŠKOLA KOŠARKE ZADAR U 14: Ante Gambiroža, Bruno Baričević, Frane Bačić, Luka Žunić, Luka Jerak, Frane Bajković, Niko Kolić, Luka Hrvatin, Lovre Jurjević, Niko Mitrović, Gabrijel Škibola, Vito Kotrulja. Treneri: Ivan Bais i Marin Pulja.