09 lip 2023
MEMORIJAL DAMIR ZRILIĆ Krenula je jedna nova, lijepa priča…
Borilački

MEMORIJAL DAMIR ZRILIĆ Krenula je jedna nova, lijepa priča…

U dvorani za borilačke sportove na zadarskom Višnjiku jučer je upriličeno prvo izdanje Memorijalnog boksačkog turnira „Damir Zrilić“ u čast dugogodišnjeg predsjednika i trenera Boksačkog kluba Diabolik, Damira Zrilića koji je upravo na današnji dan prije šest godina preminuo u 55. godini života.

Dugo godina Zrilić je sudjelovao i u radu mlađih državnih selekcija. Također, bio je i član Izvršnog odbora HBS-a te predsjednik Natjecateljske komisije. Bio je i jedan je od pokretača hrvatske boksačke lige i jedan od osnivača Zadarskog boksačkog saveza.

Turnir su njemu u čast organizirali Boksački klub Ares u suradnji s Boksačkim savezom Zadarske županije, Športskom zajednicom Grada Zadra a pod pokroviteljstvom Hrvatskog boksačkog saveza.

Sve je počelo još tijekom jutra kada su sudionici turnira u pratnji svojih trenera te Damirove obitelji obišli njegovo posljednje počivalište na Gradskom groblju.

Mečevi, njih jedanaest koliko ih je održano bili su revijalnog karaktera, sve u cilju dodatne promocije zadarskog boksa.

Dvorana koja nosi ime upravo po njemu, Damir Zrilić, bila je puna, mnoštvo njegovih simpatizera, prijatelja iz boksa a i izvan njega došli su odati mu priznanje za sve što što je učinio za zadarski i hrvatski boks i bili su dijelom jedne, vjerujemo lijepe priče koja je krenula.

Niko Marketin, Asia Zrilić i Vedran Bajlo

– Još sam po dojmom, vjerujte mi. Bilo je jako dirljivo, emocije su bile jake i znam da je Damir jako sretan i ponosan na sve koji su pokrenuli i realizirali ovaj turnir u njegovu čast u dvorani u kojoj je on i pokrenuo cijelu priču. Hvala im, srce mi je puno i zahvalna sam im – istaknula je Damirova supruga, Asia.

– Kad smo vidjeli po završetku turnira nasmijana lica djece, to je znak da smo odradili dobar posao. Spremni smo ovaj turnir podići na još jednu puno veću razinu i to već od naredne godine. Hvala svima koji su došli i pomogli u organizaciji – dodao je predsjednik Boksačkog saveza Zadarske Županije, Hrvoje Marić.

Niko Marketin iz Boksačkog kluba Ares.

– Dojmovi su izvrsni, osobno i meni je sad pao kamen sa srca jer mi smo to morali odraditi za našeg Damira koji je nama svima bio puno više od samog trenera. Prvi korak je napravljen, onaj najteži. Hvala našim prijateljima koji su došli i dali nam potporu.

– Bilo je jako emotivno, Damir je puno nas a i ostale djece našeg grada odgojio. Morali smo ovo napraviti za njega i jako smo ponosni što smo to uspjeli realizirati. Damir je svu djecu prihvaćao, mi nastavljamo njegovim putem, želja je što više djece maknuti s ceste. Hvala mu na svemu, turnir je bio predivan, cilj je da uđe u kalendar HBS-a i da postane međunarodnog karaktera. Trajat će dva dana, u većoj dvorani u olimpijskom ringu i veselimo se onome što nas čeka – kaže Vedran Bajlo.

Zadovoljstvo nije skrivao niti Mario Nikolić iz BK Rebel.

– Bravo za Hrvoja, Niku i Vedrana koji su ovo pokrenuli. Bilo je lijepo, znam da će dečki sve učiniti da to iz svake godine bude još bolje. Našu podršku iz kluba imaju za sve što im treba.

I gosti su bili oduševljeni.

– Velike čestitke Niki i Vedranu koji su ovo napravili za svog trenera koji im je bio uzor. Odmah smo se rado odazvali i već sada potvrđujemo svoj dolazak i na sljedeće izdanje – rekli su Zoran Kralj mlađi iz BK Predator Rijeka, Ivan Brnić (BK Grom Split), Moris Tanković (BK Arena Pula), Kristijan Perak (BK Dubrovnik), Davor Dujić BK Zadar te iz BK Leonid (Kaštela), Boris Vujević.

Povijest zadarskog boksa bila je ispisana u zadnjem susretu na turniru, u ringu Jere Perić i Dario Petrić. S jedne strane u kutu, Davor Dujić i Ico Vuleta a s druge Jere Perić stariji i Mario Nikolić Pačo. Bilo je dirljivo…

Davor Dujić i Ico Vuleta

– Drago mi je, sretna sam i ponosna. Ovaj memorijal će prerasti u nešto veće. Svi mi koji smo ovo organizirali smo ponosni što smo bili dio njegovog života i on našeg, vječno je u našim srcima. Bilo je jako puno emocija, topline i to sve govori kakav je on bio čovjek. To je bila njegova veličina, ne samo kao sportaša nego kao čovjeka koji je zadužio zadarski sport, koji je zadarsku djecu doveo s ceste u dvoranu. Niko i Vedran su njegova djeca, ne samo što ih je trenirao nego ih je i odgajao. Kao klub su otišli daleko, ulažu u sebe, u dečke i svaka im čast – za kraj će Snježana Jurinić, predsjednica Športske zajednice Grada Zadra.

Mario Nikolić i Jere Perić

Najborbeniji par su bili M. Baričević (BK Ares) i T. Krmpotić (BK Predator), najbolji tehničar je Roman Vakeryna (BK Dubrovnik) a najbolji boksač Markus Mirković (BK Arena).

Sve mečeve sudila je Ivona Brnić, Ivona velika hvala uime svih.