29 ožu 2024
MNT HRVOJE ĆUSTIĆ Uživo iz Polače pratite polufinale Hajduk – Lokomotiva
Foto: Bojan Bogdanić
Nogomet

MNT HRVOJE ĆUSTIĆ Uživo iz Polače pratite polufinale Hajduk – Lokomotiva

Prvi polufinalni dvoboj prvog Međunarodnog turnira Hrvoje Ćustić danas od 11 sati na igralištu Bićine u Polači odigrat će mladi nogometaši Hajduka i Lokomotive. Premda je sama završnica prvotno planirana na zadarskim Stanovima, zbog kišnog vremena donesena je odluka da se travnjak centralnog terena pokuša sačuvati u najboljem mogućem stanju za nedjeljno finale.

Tako će se prvo polufinale odigrati u Polači, a drugo na Višnjiku. I dok „sportsko srce Zadra“, s obzirom da je igralište s umjetnom travom, bez problema može podnijeti veći broj utakmica, kada je riječ o prirodnoj travi to nije nimalo lak zadatak. A upravo u tom kontekstu igralište u Polači pokazalo se pravim malim prirodnim čudom.

Zahvaljujući kontinuiranom kvalitetnom održavanju i brizi od strane ljudi iz Nogometnog kluba Polača, travnjak igrališta Bićine „junački“ je podnio šest utakmica u tri dana te spremno dočekuje današnje polufinale. Kako nam je prije koji dan kazao Stipe Prtenjača, predsjednik kluba, Međunarodni turnir Hrvoje Ćustić sjajan je poklon klubu povodom ovogodišnje 50. obljetnice postojanja. A današnje gostovanje Hajduka najbolja je pozivnica svim mještanima Polače i okolnih mjesta da navrate do Bićina.

Okršaj pobjednika skupina A i C mogao bi biti prava nogometna poslastica, s obzirom da su obje momčadi dosada pokazale vrlo dobru igru. Splićani su, nakon uvodnog remija s HNK Zadrom 0:0, s uvjerljivih 3:0 pobijedili i Gyor i Šibenik. Polovicu od njihovih šest pogodaka postigao je 17-godišnji Marin Carev koji je, uz Lea Petera Moharosa iz Gyora, trenutačno vodeći strijelac turnira.

Lokomotiva je, pak, na otvaranju turnira remizirala sa Šahtarom 2:2 u dvoboju kojim je većim dijelom dominirala i vodila 2:1 do pred sam kraj. Nakon toga Zagrepčani su svladali Rijeku s 1:0 i Široki Brijeg s 2:0. Najefikasniji igrač u njihovim redovima trenutačno je Branimir Glasnović s dva pogotka, oba protiv Ukrajinaca na otvaranju.

Što je za polufinale pripremio trener Hajduka Luka Vučko, a što Lokomotivin Nikica Jelavić, vidjet ćemo danas od 11 sati. Naravno, uz izravan prijenos na službenom youtube kanalu turnira i rezultate uživo na aplikaciji Sofascore.

LIVE: HNK HAJDUK – NK LOKOMOTIVA

U drugom polufinalu od 17 sati na Višnjiku igraju Osijek i Gyor.