19 tra 2024
DANIJEL JUSUP: “Ne može se s dva raspoložena igrača dobiti na Gripama”
Foto: Zvonko Kucelin/ KK Zadar
KK Zadar

DANIJEL JUSUP: “Ne može se s dva raspoložena igrača dobiti na Gripama”

Izjave aktera nakon utakmice 6. kola Lige za prvaka Split- Zadar 85:76.

Danijel Jusup, trener Zadra: “Čestitao bih Splitu na pobjedi. Ne možeš očekivati doći na Gripe i s dva raspoložena igrača dobiti utakmicu. Marko i Luka su bili raspoloženi, ostali će morati odigrati bolje ako mislimo pobjeđivati ovakve utakmice. Danas nismo imali širinu kvalitete odigravanja, bili smo mali dezorganizirani, dosta smo zicera promašili u bitnim momentima, to se kasnije odrazilo na samopouzdanje. Split je imao širinu, bilo je dosta raspoloženih igrača, Jukić nam je ispod koša radio probleme. Borba ostaje za svaku poziciju, domaći teren je sigurno prednost.”

Karlo Žganec, igrač Zadra: “Dobro smo otvorili utakmicu, napravili razliku, oni su digli agresivnost i vratili se. Kad su se odvojili bilo nam je teško stizati, izgubili smo snagu. Očito nam Split ne leži, fizički nam dobro odgovori, nekoliko utakmica smo imali riješeno pa izgubili, trebamo dobro sjesti i razmisliti, bliži se kraj prvenstva, moramo naći rješenje za to.”

Srđan Subotić, trener Splita: “Još jedan odlična, muška utakmica nas i Zadra, dostojna dalmatinskog derbija, na našu sreću opet na našu stranu. Zadovoljni smo pobjedom, bili smo dobri i čvrsti od samog početka, Zadar je imao dobro šutersko poluvrijeme, održali smo se ipak u dobrom rezultatu, nastavili s obranom i dočekali njihove lošije minute. Vjerujem da će sve utakmice play offa biti na jednu-dvije lopte, trebat će imati sreće, ali i zaslužiti tu sreću.”