29 ožu 2024
ZADAR GOSTUJE KOD CIBONE Danijel Jusup:  “Pravi rat nas očekuje u Zagrebu”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
Domaća košarka

ZADAR GOSTUJE KOD CIBONE Danijel Jusup: “Pravi rat nas očekuje u Zagrebu”

Drugi put u ovom tjednu košarkaši Zadra igraju najveći derbi hrvatske košarke protiv Cibone. Nakon važne i na kraju uvjerljive pobjede u HT Premijer ligi u utorak, ove subote se u Zagrebu igra utakmica pretposljednjeg, 25. kola AdmiralBet ABA lige. I jednima i drugima poraz (Ciboni i teoretski) donosi ispadanje iz kruga momčadi koje će izboriti četvrtfinale regionalnog natjecanje, a pobjeda veliku mogućnost da će se u njemu naći.

– Očekuje nas pravi rat. Mislim da će biti zahtjevna utakmica, protivnik će biti motiviran jer igra na domaćem parketu. Mi smo ovo vrijeme iskoristili da se malo osvježimo i pripremimo koliko nam to vrijeme omogućava, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

Ove sezone Cibona je i dalje bolja u međusobnim omjerima, a i u prethodnoj utakmici dugo je bila vodstvu i ozbiljno je prijetila. Na nesreću za Zagrepčane, u najgorem trenutku sezone ozlijedio se Bundović, koji neće moći igrati do njezinog kraja.

– Cibona ove sezone igra jako dobro na domaćem terenu, koriste ga jako pametno, naročito u obrani gdje uz određene rizike uspijevaju sakriti neke defanzivne deficite. U Kapusti imaju sjajnog razigravača koji cijelu momčad čini boljim i njihovi rezultati to pokazuju, dodaje Jusup.

Susret će početi u 17 sati.