03 lis 2023
2. CATALEYA CUP Odličan nogomet, dobra atmosfera na tribinama, priča ide dalje…
Foto: Šime Zelić
Mlađe kategorije

2. CATALEYA CUP Odličan nogomet, dobra atmosfera na tribinama, priča ide dalje…

Iza nas je drugo izdanje Međunarodnog nogometnog turnira za mlađe uzraste Cataleya Cup kojeg je organizirao Vedran Ješe.

Igralo se na tri terena, na Stanovima, na igralištu NK Arbanasi te u ŠC Višnjiku u četiri dobne kategorije, dečki rođeni 2008,. 2009., 2010., i 2011. godine. Odigrano je 100 utakmica u tri dana, nastupile su 42 momčadi.

Prvo mjesto u konkurenciji do 12 godina (2011. godište) osvojio je NK Rudeš, koji je u finalu rezultatom 1:0 bio bolji od HNK Zadra. Treća je bila Zadarnova.

Kod dječaka do 13 godina  (2010. godište) do naslova najboljeg stigli su predstavnici Hrvatskog Dragovoljca, koji su s 2:0 nadigrali Sveti Mihovil. Treće mjesto osvojio je biogradski Primorac.

Kustošija je slavila u uzrastu do 14 godina (2009. godište), porazivši s 4:3 Rudeš. Do trećeg mjesta stigle su Sesvete.

U najstarijem godištu do 15 godina (2008. godište) prvo mjesto pripalo je Španskom, koje je s 1:0 bilo bolje od zaprešićkog Intera. Treći je bio NK Zagreb.

– Dojmovi se još nisu slegli, međutim jako su dobri, dapače odlični. Sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Poslužilo nas je vrijeme, jedino zadnjeg dana bilo je malo kiše. Bilo je 950 igrača, te njihova rodbina i prijatelji. Svi su otišli zadovoljni svojim kućama a to je ono što mene posebno veseli – ističe organizator Cupa, Vedran Ješe.

Kratak odmor pa uskoro startaju pripreme i za novo izdanje Cataleya Cupa?

– Odmor je nužan ali kao što ste rekli vrlo skoro počinju i pripreme za novo izdanje koje će biti u listopadu. Želja je da svaki novi turnir bude još bolje organiziran, dobio sam još jednu potvrdu da radimo dobar posao. Letvica je podignuta i vjerujem da će svaki novi turnir koji budemo radili biti uvijek bolji od onog prethodnog – zaključio je Ješe.