18 svi 2024
LUKA VUČKO: “Voditi Hajduk na turniru koji nosi ime Hrvoje Ćustić za mene je posebna čast”
Foto: HNK Hajduk
Domaći nogomet

LUKA VUČKO: “Voditi Hajduk na turniru koji nosi ime Hrvoje Ćustić za mene je posebna čast”

Čast da otvore prvi Međunarodni nogometni turnir Hrvoje Ćustić pripast će mladim igračima HNK Zadra i splitskog Hajduka, utakmicom koja je na rasporedu u utorak 11. travnja u 17 sati na Stadionu Stanovi.

Dolazak Hajduka na turnir u čast Dvanaestog anđela ima posebnu simboliku, budući da je upravo dres splitskoga kluba bio prvi kojega je Hrvoje odjenuo nakon onoga matičnog Nogometnog kluba Zadar. U Hajduk je otišao 1998. i tamo je proveo dvije godine, osvojivši i jedan trofej, Hrvatski nogometni kup za kadete pod vodstvom trenera Ivana Pudara.

U tom je razdoblju Hrvoje stekao i mnoge prijatelje, a jedan od njih bio je i Luka Vučko, današnji trener Hajdukove U-18 momčadi, koja će nastupiti na turniru u Hrvojevu čast. Njih su dvojica dijelili svlačionicu ne samo u Hajduku, već i u mladoj reprezentaciji Hrvatske, gdje su zajedno odigrali šest utakmica, većinu pod vodstvom izbornika Slavena Bilića.

– Kada je riječ o nogometu, Hrvoje je bio jako talentiran i potentan igrač. S razlogom je u mlađim uzrastima došao u Hajduk, gdje je igrao dobro i dokazao svoju kvalitetu. Nije lako doći iz manje sredine u klub poput Hajduka, no on se jako dobro prilagodio. A što se karaktera tiče, bio je dobri duh svlačionice, zafrkant, pozitivac, uvijek spreman na neku šalu, zaista jako vedra osoba i prijatelj koji je uvijek spreman pomoći – kaže Vučko i dodaje.

Hrvoje Ćustić i Luka Vučko u kadetskoj momčadi Hajduka 1999.

– U reprezentaciji smo u nekoliko navrata bili i cimeri i uvijek se s radošću, ali i sjetom prisjećam tih vremena. Bila je to vrlo potentna generacija sa Modrićem, Ćorlukom, Eduardom…, a Hrvoje je i tu dao svoj doprinos. Bio je zaista jako dobar igrač, a još bolja osoba. Njegov je odlazak ostavio veliku prazninu kod svih koji su ga poznavali.

Za Vučka će, stoga, dolazak u Zadar na prvi turnir u Hrvojevu čast imati posebnu emotivnu notu.

– Biti trener Hajduka na ovom turniru za mene je zaista velika čast i posebna emocija. Vjerujem da nas očekuje odličan turnir na kojemu ćemo svi zajedno još jednom odati počast Hrvoju onako kako on zaslužuje te da će to postati tradicija kroz koju ćemo nastaviti čuvati uspomenu na njega – ističe Vučko.

Kakva su sportska očekivanja Hajduka na turniru?

– Naša momčad oformljena je od igrača rođenih 2005. godine i mlađih, s tim da je veliki broj njih kod trenera Marijana Budimira u momčadi koja se sada priprema za polufinale Lige prvaka. No, sigurno ćemo imati dobru momčad i dati sve od sebe da prezentiramo budućnost Hajduka na najbolji mogući način. Znam da u Zadru ima i puno naših navijača te ih ovih putem sve pozivam da dođu na turnir podržati naše mlade momke i odati počast fenomenalnom čovjeku kakav je bio Hrvoje Ćustić – zaključio je trener splitske momčadi.