03 pro 2023
Michael Ružić s 28 koševa i 12 skokova “odveo” kadete KK Zadra do desete uzastopne pobjede
Foto: Marija Vuruna/KK Igokea
KK Zadar

Michael Ružić s 28 koševa i 12 skokova “odveo” kadete KK Zadra do desete uzastopne pobjede

Kadeti Zadra i u drugi dio sezone ušli su pobjedom. Slavili su u dvorani Jazine rezultatom 110:79 protiv ekipe Splita.

Zadar je u ovu utakmicu ušao poprilično ozbiljno, budući da je ekipa desetkovana ozljedama i bolestima u sastavu se našao i Michael Ružić koji je u rosteru bio svega dva puta dosad, a većinu vremena provodi igrajući za juniore i razvojnu ekipu u Prvoj muškoj ligi.

Split nije imao puno prostora u ovoj utakmici s obzirom na to da je jedino vodstvo imao pri rezultatu 4:5. Nakon toga već na kraju prve četvrtine Zadar je na 33:24. Zadar u nastavku ostavlja Splićane na deset postignutih poena, a domaćini odlaze na veliki plus do poluvremena (62:34).

U nastavku Zadar odlazi do još veće prednosti, a novom dobrom dionicom odlaze i do +35 na kraju treće četvrtine pri rezultatu 85:50. Utakmica na kraju mirno dolazi do svog kraja te je Zadar desetu pobjedu upisao uz rezultat od 110:79.

Zadrane je u ovoj pobjedi predvodio Michael Ružić s 28 poena, 12 skokova i 5 asistencija, Toni Josipović dodao je 21 uz šut iz igre 8/9, Toni Torbarina i Domagoj Batur završili su s po 12 poena. Za goste 27 poena ubacio je Roko Jemo.