27 ožu 2023
ZADAR GOST FMP-A Dario Drežnjak: “Ako damo sve od sebe imat ćemo šansu za stići do pobjede”
Foto: Dragana Stjepanović/ ABA liga j.t.d.
KK Zadar

ZADAR GOST FMP-A Dario Drežnjak: “Ako damo sve od sebe imat ćemo šansu za stići do pobjede”

Dvadeset i drugo kolo regionalne AdmiralBet ABA lige donosi ovog petka gostovanje košarkaša Zadra u Beogradu kod momčadi FMP-a.

U prvom srazu ovih dvaju suparnika igranom u Krešinom domu Zadar je slavio rezultatom 103:97.

– Bit će to svakako teško gostovanje, bez obzira hoće li na kraju Valinskas igrati protiv nas ili neće. Dosta je promjena u odnosu na prvu utakmicu, doveli su dvojicu novih igrača, Charlesa Manninga i Charlesa Moorea, obojica su Amerikanci na vanjskim pozicijama. Kao momčad karakterizira ih agresivna obrana, vole trčati u leđa i imaju izuzetan postotak šuta za tri poena, najavljuje utakmicu trener Zadra Danijel Jusup.

Jedan od glavnih Jusupovih aduta u Beogradu trebao bi biti Dario Drežnjak. Protiv Cedevite Olimpije krenuo je s klupe, ali nakon ulaska u igru postao igrač utakmice s 20 postignutih poena, 9 skokova i valorizacijom 28. Bio je vrlo raspoložen i u prvoj utakmici protiv FMP Soccerbeta, kada je ubacio 27 poena, gađajući trice 4-5.

 – Idemo u goste momčadi koja je talentirana, iskusna, sastavljena za vrh tablice, što pokazuje dosadašnji rezultat. Promijenili su nekoliko igrača, to se osjetilo na njihovoj igri i formi, ali i dalje se radi o odličnom timu. Bit će teško, pogotovo jer su u seriji poraza i imaju motiv više da prekinu taj niz. Mi moramo odigrati kao u posljednjoj utakmici, s puno motiva i maksimalnim pristupom od samog početka. Ako damo sve o sebe, vjerujem da ćemo imati svoje šanse za pobjedu, što bi nam puno značilo za play off ABA lige, kaže Drežnjak.

Utakmica počinje u 20 sati.