09 pro 2023
VELIKA ČAST Roko Jurlina imenovan izbornikom hrvatske kadetske reprezentacije
KK Zadar

VELIKA ČAST Roko Jurlina imenovan izbornikom hrvatske kadetske reprezentacije

Na 31. sjednici Upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza, koja je jučer održana u Zagrebu, između ostaloga donesena je i Odluka o imenovanju glavnih trenera muških reprezentacija mlađih dobnih kategorija.

Tako je izbornikom hrvatske kadetske (U-16) reprezentacije za akcije u 2023. godini imenovan Zadranin Roko Jurlina, trener juniora Košarkaškog kluba Zadar. Juniorsku reprezentaciju vodit će Srđan Subotić, a U-20 selekciju Ivan Tomas.

– Uvijek je velika čast i zadovoljstvo sudjelovati u bilo kakvim reprezentativnim akcijama, a kamoli biti izabran za izbornika jedne selekcije. Zahvaljujem čelnim ljudima Saveza koji su mi ukazali povjerenje i prepoznali u meni osobu koja može ostvariti zacrtane ciljeve – kazao je Jurlina, koji je prošle godine već odradio dio priprema s ovim uzrastom.

Glavni rezultatski cilj ove godine je povratak hrvatske U-16 reprezentacije u A diviziju Europskog prvenstva, s obzirom da je prošle godine ispala u niži rang, odnosno B diviziju.

– Rekao bih da imamo možda i najteži cilj od svih reprezentacija, ali izazov je tim veći. Sredinom kolovoza očekuje nas Europsko prvenstvo B divizije u Rumunjskoj, na kojemu će se najbolje tri momčadi plasirati u A diviziju. To je apsolutno naš primaran cilj i napravit ćemo sve da ga ostvarimo.

Sam sastav reprezentacije definirat će se kroz sljedećih nekoliko mjeseci.

– Cijelo vrijeme pratimo igre i razvoj svih naših reprezentativaca i tako ćemo nastaviti do kraja sezone, nakon čega ćemo donijeti odluku tko će biti na popisu za pripreme, odnosno samo prvenstvo. Dobro poznajem sve te igrače i vjerujem da imamo kvalitetu da ostvarimo zacrtani cilj i da ovo ljeto bude jedna važna stepenica u njihovu daljnjem igračkom razvoju i napretku – zaključio je mladi zadarski stručnjak.