03 pro 2023
VESLAČKI KLUB JADRAN Petar Milin: “Odličan ulazak u sezonu nas veseli ali i obvezuje”
Veslanje

VESLAČKI KLUB JADRAN Petar Milin: “Odličan ulazak u sezonu nas veseli ali i obvezuje”

Odrađenom 1. regatom Kupa Dalmacije Memorijalu Zlatka Celenta u Splitu veslači zadarskog Jadrana otvorili su novu sezonu.

Na tradicionalnom otvaranju sezone u Splitu, okupili su se svi dalmatinski klubovi, a veslači Jadrana nastupili su u svim kategorijama od kadeta, mlađih i starijih juniora do seniora. Uz ukupnu pobjedu i ostvarenih 12 pojedinačnih prvih mjesta, Jadranaši su bili najuspješniji i u kategorijama juniora i mlađih juniora .

– Mi smo nakon pet mjeseci zimske stanke prvi put nastupili. I prije regate smo znali da smo dobri i rezultati nas nisu iznenadili. Međutim, moram reći da postoji još dosta mjesta za napredak ali jako smo zadovoljni otvaranjem sezone -– ističe trener u VK Jadran, Petar Milin.

Pitali smo Milina i što su sebi postavili kao ciljeve u sezoni koja je tek startala.

– Uvijek je cilj osvojiti što više medalja na prvenstvu Hrvatske, želja je da što više naših predstavnika, juniora i mlađih juniora izbori mjestu u reprezentaciji Hrvatske. Dobro smo krenuli, to je dobar pokazatelja iako teško je nešto unaprijed obećavati ali vjerujem u naša prava ostvarenja do mjeseca rujna – pridodao je još Milin.

Sljedeći nastup zadarski veslači imat će ovog vikenda kada ih na stazi u Zatonu kod Šibenika očekuje druga regata Kupa Dalmacije.