27 ožu 2023
KSV ZADAR Osamnaest medalja na  prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore
Skokovi u vodu

KSV ZADAR Osamnaest medalja na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore

Članovi kluba skokova u vodu Zadar nastupili su na prvenstvu Hrvatske za kadete i juniore u skokovima u vodu. Natjecanje se održalo u  Zagrebu. KSV Zadar predstavljalo je osam natjecatelja: Mikula Miočić, Dolores Benković, Anika Miočić, Petra Boltužić, Marko Profaca, Luka Živaljić, Leo Mandić i Zvonimir Botunac. Ukupno su osvojili 18 medalja od čega 10 zlatnih, 1 srebrnu i 7 brončanih.

U kategoriji mlađih juniora Mikula Miočić osvojio je 3 zlata, sa daske 1m, daske 3m i tornja. U istoj kategoriji Leo Mandić osvojio je 2. mjesto s tornja, 4. mjesto s daske 1m i daske 3m.

U kategoriji Mlađih juniorki Dolores Benković osvojila je 2 zlata i jednu broncu. Prvo mjesto ostvarila je sa daske 1m i 3m dok je 3 mjesto osvojila na tornju.

U kategoriji kadetkinja Anika Miočić osvojila je zlato sa daske 1m i sinkro daske 3m u paru sa Petrom Boltužić, dok je sa tornja  i daske 3m osvojila broncu.

U kategoriji mlađih kadetkinja Petra Bolužić osvojila je 4 zlata,  sa daske 1m, daske 3m i tornja te u disciplini sinkro daska 3m u paru sa Anikom Miočić

U kategoriji juniora Marko Profaca i Luka Živaljić osvojili su 3. mjesto u disciplini sinkro skokovi sa daske 3m. Marko Profaca osvojio je i 3. mjesto s tornja, 5 mjesto sa daske 3m te 6. mjesto sa daske 1m. Luka Živaljić osvojio je 4. mjesto s tornja, 6. mjesto sa daske 3m te 7. mjesto sa daske 1m.

U kategoriji kadeta Zvonimir Botunac osvojio je 3. mjesto s daske 3m i daske 1m.

U sklopu natjecanja podijelile su se nagrade za najuspješnije skakače u prošloj godini. Nagradu za najuspješniju skakačicu osvojila je Bruna Huljev. U ime Brune nagradu je preuzela Dolores Benković.

Sportaše su na natjecanje vodili treneri Marko Sutlović, Nika Cerovečki i Maro Marić.