03 lis 2023
Zadrani iznenađujuće izgubili u Đurđenovcu
Kuglanje

Zadrani iznenađujuće izgubili u Đurđenovcu

Kuglači Zadra upisali su neočekivan poraz u gostima kod Đurđenovca od 5:3 (3679:3630) u dvoboju 16. kola Prve hrvatske lige.

Osim bez bodova, Zadrani su ovim porazom šanse da na kraju prvenstva osvoje drugo mjesto sveli samo na teoriju s obzirom da su do kraja ostala još dva kola i da im Mertojak, koji je u ovom kolu svladao Željezničara, sada na drugoj poziciji bježi dva boda.

Neshvatljivo je kako su Zadrani uspjeli kiksati u Đurđenovcu gdje su došli kao veliki favoriti. Nakon prva dva para Zadar je zahvaljujući pobjedama Hrvoja Marinovića i Radovana Vlajkova poveo s 2:0 i sve je išlo u smjeru nove pobjede naših kuglača.

Međutim, u sljedeća četiri para do slavlja je došao tek Congor Barany, dok su poraze upisali Andrija Božičević, Milan Uzelac i Ivica Perić. Rezultat je bio izjednačen 3:3, a domaća je momčad na kontu imala 49 poena viška čime je došla do svoje šeste prvenstvene pobjede pokvarivši pritom planove Zadra u borbi za drugo mjesto. Nakon ovog kola u vodstvu je i dalje Zaprešić s 31 bodom, Mertojak ima 26, a Zadar 24.

U idućem kolu naši kuglači za šest dana u Mocirama dočekuju Osijek.