27 ožu 2023
NA VIŠNJIKU Juniorska paraplivačka reprezentacija brusi formu za državno prvenstvo
Plivanje

NA VIŠNJIKU Juniorska paraplivačka reprezentacija brusi formu za državno prvenstvo

Paraplivačka juniorska reprezentacija iduća će tri dana na zatvorenom plivalištu Višnjika održati pripreme kojima je cilj podizanje forme za nastup na državnom prvenstvu Cro Open u Splitu krajem ožujka. Dvanaest plivačica i plivača kroz pripreme će voditi trenerice Mihaela Kiš i Petra Anđelić te trener Jure Benić.

Mihaela je danas, između dva treninga, u društvu reprezentativca Tonija Matijaševića iz Plivačkog kluba Cipal iz Splita gostovala na Novom radiju gdje je otkrila na čemu će se u Zadru najviše raditi.

– Mi provodimo pripreme diljem Hrvatske i cilj nam je posjetiti što više regije. Sada smo se odlučili za Zadar s ciljem kako bi ukazali da postoje osobe s invaliditetom koje imaju mogućnosti bavljenja sportom i vrhunskim sportom. Pripreme su onakve kakve trebaju biti iz razloga što su to plivači koji su redovito u trenažnom procesu i dolaze već unaprijed pripremljeni na ovakav režim rada. Svakako da je to izazovno za mlade sportaše jer je naporno. Ali zato imamo jako dobro složen raspored između treninga i odmora – kaže Mihaela.

14-godišnji Toni već u svojoj kolekciji ima 20 osvojenih medalja. Kaže kako se u reprezentaciji osjeća sjajno.

– Prezadovoljan sam. Uživam u putovanjima i druženjima s prijateljima. Najdraže su mi ona iz Sarajeva gdje sam u štafeti osvojio drugo mjesto i ona iz maratona u Podstrani gdje sam završio kao prvi. Od disciplina najviše volim nastupati na 50 metara kraul, ali jednako tako volim i sve ostale discipline. U Zadru je sve super. Nemam nikakvih primjedbi. Spremamo se za nastup u mom Splitu na državnom prvenstvu gdje se nadam dobrom nastupu – kaže Toni.

Prireme u Zadru šeste su koje juniorska izabrana vrsta zajednički odrađuje, a svoju važnost imaju i u tome što su izlučne za sve reprezentativke i reprezentativce s obzirom da će se na temelju postignutih rezultata odrediti i njihov daljnji status u nacionalnoj vrsti.