27 ožu 2023
KOŠARKA U KOLICIMA Zadrani na krilima Ante Rubeše na Višnjiku bolji od Splita i Broda
Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik
Sport osoba s invaliditetom

KOŠARKA U KOLICIMA Zadrani na krilima Ante Rubeše na Višnjiku bolji od Splita i Broda

Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar u dvije je domaće utakmice 4. kola Prve lige košarke u kolicima upisao isto toliko pobjeda. U dvobojima igranima na zadarskom Višnjiku Zadrani su prvo rezultatom 64:55 svladali ekipu Splita, da bi potom sa 60:46 bili bolji i od Broda iz Slavonskog Broda.

U obje utakmice brojem postignutih koševa u redovima domaćih istaknuli su se Ante Rubeša s 29 i Dino Kolega s 26, a sjajan turnir odigrali su i Mate Perinović te Alen Bračanov koji su kombinirano ubacili 24, odnosno 22 poena. U međusobnom susretu Splita i Broda dalmatinska je momčad u konačnici izvukla pobjedu od 42:40.

– U prvoj smo utakmici protiv Splita pokazali da smo bolji i kvalitetniji od njih. Nakon tog dvoboja smo svladali i ekipu Broda što nas čini zadovoljnim jer smo ostvarili dvije pobjede kje smo i prije početka najavljivali. Na pravom smo putu da završnicu natjecanja dovedemo u Zadar. To će isključivo ovisiti o nama samima I našim igrama u nastavku prvenstva – kazao nam je Filip Jadrijev, igrač Zadra, koji je osim uspjehom svoje ekipe bio zadovoljan i samom organizacijom turnira.

Nakon četiri odigrana kola Zadrani se i dalje nalaze na prvom mjestu sa šest pobjeda bez poraza. Na drugom mjestu je Zagreb s omjerom 4-2, slijedi Split s 2-4, dok je na zadnjem mjestu Brod bez pobjede. Osim prvim mjestom, Zadrani se mogu pohvaliti kako je njihov Dino Kolega u ovom trenutku najbolji strijelac lige s prosječnih 15 koševa po susretu.