13 srp 2024
NK ABECEDA ZDC Nogometni centar u Murvici nosit će ime Miro Surać
Foto: NK Abeceda ZDC
Domaći nogomet

NK ABECEDA ZDC Nogometni centar u Murvici nosit će ime Miro Surać

Koliki je trag Miro Surać, mladić koji je u subotu iznenada preminuo u dobi od tek 26 godina, ostavio u zadarskom nogometu i futsalu, ali i šire od toga, dovoljno govore mnogobrojne poruke sućuti na društvenim mrežama. Najviše na onima njegova kluba, NK Abecede ZDC, koja se biranim riječima oprostila od svog djelatnika i prijatelja:

“Rođen 17.1.1997. godine, Miro Surać, istinski zaljubljenik u sport i sportska zbivanja, usko je bio vezan uz veliki nogomet i futsal, kao djelatnik koji je obavljao delegatske i sudačke poslove te bio tajnik u nekoliko županijskih klubova. Još od malih nogu razvio je ljubav prema sportu. Djelovao je ili bio vezan na neki način u gotovo svim klubovima na području općine Poličnik, počevši od Nogometnog kluba Murvica iz svoje rodne Murvice. Potom u Malonogometnom klubu Murvica, Nogometnom klubu Dragovoljac iz Poličnika, Futsal Murvici, Dasiaddu, Deportivo la Murvici, Super Chiksu a posljednja funkcija koju je obavljao bila je mjesto tajnika u Nogometnom klubu Abeceda Zara dental centar.

Uspješno je i organizirao središnji sportski događaj u svom mjestu, svima znanu Murvicošijadu. Cijelog svog života sanjao je da njegovo mjesto dobije svoje nogometno igralište, a svoje ideje podijelio je s Antom Dokozom, predsjednikom Nogometnog kluba Abeceda, inače svojim kumom. Od trenutka kada se rodila ideja u njemu te kada je Nogometni klub Abeceda počeo sa svojim radom 2015. godine, sve njegove misli i snovi bili su usmjereni ka izgradnji igrališta. Cijelog sebe je dao u projekt koji je ovih dana dobio i svoj nastavak u vidu izgradnje sportskog nogometnog centra u Murvici. Taj sportski centar nosit će upravo njegovo ime, jer jednom je i sam Miro rekao kako će utakmice gledati iz prvog reda, a Nogometni klub Abeceda obećava da će ustrajati i ostvariti njegove zamisli i snove, jer i u počecima djelovanja kluba i nogometne škole, istaknuto je debelim slovima da sanjamo iste snove.

Mi ćemo ih i dalje sanjati uz njegov blagoslov s nekog ljepšeg mjesta, sve do ostvarenja konačnog cilja. Njegov put završio je prerano. Završio je tamo gdje ga je i počeo kao dječak sanjar, u hramu nogometa. Sudbina je tako htjela, Bog je trebao još jednog anđela kojeg je pozvao sebi da mu bude od pomoći na nebu. Nama je ostavio skamenjena srca i praznu dušu, ali i jedan tinjajući plamen u dubini naših duša. Plamen je to koji će uvijek gorjeti, dok je nas, dok živimo i radimo, lik i djelo Mira Suraća zauvijek će biti među nama.”

Posljednji ispraćaj Mira Suraća održat će se u utorak 24. siječnja u 15 sati na mjesnom groblju u Murvici.