03 lis 2023
TROFEJ BANJA LUKA 2023. NK Zadarnova kući donijela zlato, srebro i broncu
Foto: NK Zadarnova
Mlađe kategorije

TROFEJ BANJA LUKA 2023. NK Zadarnova kući donijela zlato, srebro i broncu

Četiri selekcije Nogometnog kluba Zadarnova proteklog su vikenda nastupile na međunarodnom turniru “Trofej Banja Luka 2023.” Zadarska dica odlično su predstavila svoj klub i grad te su se kući vratila s kompletnom kolekcijom trofeja – zlatnim, srebrnim i brončanim. Naslov pobjednika osvojila je selekcija U-12, drugo mjesto selekcija U-8, a treće U-10.

Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeli su se igrači rođeni 2011. pod vodstvom trenera Damira Ivančića i to pobijedivši u svih šest utakmica na turniru. U skupini su bili bolji od Željezničara iz Banja Luke, Vojvodine i Laktaša, zatim u četvrtfinalu od Radnika iz Hađića, u borbenom polufinalu od Željezničara iz Doboja, a u velikom finalu ponovno od Željezničara iz grada domaćina.

Sastav U-12: Roko Palameta, Vice Vedrić, Luka Džaja, Lovre Vuković, Lovre Bračić, Kristiano Samardžić, Josip Gladović, Ivano Perica, Gabriel Baričević, Stipe Čulina, Vid Veršić. Trener Damir Ivančić.

Do finala su došli i igrači rođeni 2015. pod vodstvom trenera Patrika Puljića. Oni su sa sedam bodova prošli skupinu, u kojoj su bili druga momčad Vojvodine, Romari, Sport Team te zagrebački Dinamo s kojim su odigrali neriješeno. U polufinalu su nakon penala slavili protiv prve momčadi Vojvodine, da bi se u finalu ponovno sastali s drugom momčadi kluba iz Novog Sada, koja je, kao i u prvom susretu na turniru, bila za jedan gol uspješnija.

Sastav U-8: Matej Šimičević, Franko Bilaver, Tonći Olić, Mauro Novokmet, Lukas Palčić, Luka Katalinić, Maro Perica, Ivano Šarić, Ante Stilinović, Ivano Samardžić. Trener Patrik Puljić.

U 2013. godištu Zadarnova je nastupila sa dvije selekcije. Prva momčad je sa šest bodova prošla skupinu u kojoj je izgubila prvu utakmicu od beogradskog Žarkova, da bi potom pobijedila Željezničar iz Banja Luke i GNK Dinamo Zagreb. U četvrtfinalu su igrači Antonija Perice bili bolji od Varšarišta, da bi u polufinalu na penale izgubili od Radnika iz Hadžića. No, kratko razočaranje brzo je nadoknađeno sjajnom utakmicom za treće mjesto protiv Žarkova, u kojoj su se Zadrani revanširali protivniku za poraz u skupini i na kraju osvojili broncu.

U-10 (A): Ivano Ćuturić, Toma Ružić, Roko Bračić, Kristian Bušić, Karlo Bilaver, Lovre Kotrulja, Luka Živković. Treneri Antonio Perica

Druga momčad također je u skupini ostvarila jednu pobjedu uz dva poraza, ali nije bila te sreće da izbori prolaz u daljnju fazu natjecanja. Unatoč tome, igrači Marka Jurline također su ostavili odličan dojam.

U-10 (B): Vice Sakić, Antonio Smokrović, Vice Jurlina, Luka Paleka, Tomislav Kovačević, Mate Ćurčija, Toni Sutlović. Trener Marko Jurlina.

– Prije svega, čestitam svim igračima i trenerima na odličnim igrama i rezultatima te dostojnoj prezentaciji našeg kluba i grada Zadra na terenu i van njega. Bilo je ovo još jedno veliko iskustvo za sve nas u sportskom i organizacijskom smislu. Trofeji su uvijek lijepi, ali najveća nagrada nam je osmijeh na licima djece i roditelja – rekao je Antonio Perica, voditelj škole nogometa NK Zadarnova pa dodao.

– Zahvaljujem gospodinu Stanislavu Kljutiću i organizatorima turnira na pozivu. U Banja Luci smo se osjećali doista ugodno i sve je bilo na visokoj razini. Veselimo se povratku tamo već za dva tjedna sa selekcijama U-9 i U-11.

Ovaj turnir bio je i nastavak sportske suradnje između škola nogometa Zadarnova i Arbanasi.

– Nakon što je nedavno pet naših igrača išlo na turnir s momčadi Arbanasa, sada su se petorica njihovih igrača priključila nama. Mislim da je upravo takva, otvorena i poštena suradnja među klubovima, neophodna kako bismo svi zajedno napredovali, a u konačnici najviše koristi od toga imaju djeca, koja stječu nova iskustva i poznanstva. To je praksa koju ćemo sigurno nastojati nastaviti i u budućnosti – zaključio je Perica.