03 lis 2023
Kuglači Zadra nastavak sezone otvorili pobjedom protiv Poštara
Foto: Kuglački klub Zadar facebook
Kuglanje

Kuglači Zadra nastavak sezone otvorili pobjedom protiv Poštara

U dvoboju 10. kola Prve hrvatske kuglačke lige, ujedno i prvom susretu drugog dijela sezone, kuglači Zadra na svojim su stazama pobijedili splitski Poštar sa 6:2 (3659:3642). Zadrani su tako došli do svoje sedme prvenstvene pobjede te su ostali na trećem mjestu ljestvice sa 16 bodova. U vodstvu je i dalje Zaprešić s 19, dok je na drugom mjestu Mertojak s 18 bodova.

Iako je nakon prve izmjene rezultat bio izjednačen 1:1, Zadrani su u nastavku ipak pokazali kako su u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Poštara te su bez većih problema susret priveli kraju u svoju korist. Najefikasniji kod Zadrana bio je Congor Barany sa 641 srušenim čunjem, a samo jedan manje oborio je kapetan Hrvoje Marinović.

U idućem kolu (21. siječnja) Zadrani gostuju u Zaprešiću. Prvi njihov međusobni dvoboj odigran u Mocirama u rujnu prošle godine završio je podjelom bodova. Naši kuglači sada eventualnom pobjedom imaju priliku približiti se Zaprešiću na samo bod zaostatka i tako ostati u igri za naslov prvaka Hrvatske na koji čekaju već punih 12 godina.