18 tra 2024
Krešo Butić i Alen Zdrilić u Krešinom domu ugostili štićenike splitskog Dječjeg doma Maestral!
Košarka

Krešo Butić i Alen Zdrilić u Krešinom domu ugostili štićenike splitskog Dječjeg doma Maestral!

Štićenici iz splitskog Dječjeg doma Maestral koji skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi sa svojim voditeljima posjetili su Dvoranu Krešimira Ćosića.

Domaćini su im bili Krešimir Butić iz Muzeja zadarske košarke i voditelj Škole košarke Zadar, Alen Zdrilić koji im je govorio o važnosti bavljenja sportom, razvijanja sportskih navika a jasno i onog najdragocjenijeg, brojnih prijateljstva koja se tu stvaraju.

Približio im je Krešo barem donekle veličinu Kreše Ćosića pripovjedajući im o velikanu zadarske, hrvatske i svjetske košarke.

– Srce mi je je uvijek puno kada pričam o Kreši a pogotovo djeci. Sve su pozorno slušali, upijali svaku riječ a poslije su su i šutirali na koš u velikoj dvorani, vjerujem da su se puni dojmova vratili u Split. Jako sam sretan i uvijek sam tu za svakoga tko želi pričati o Kreši i zadarskoj košarci. Za uspomenu sam im poklonio uokviren dres s posvetom koji će krasiti vitrine u njihovom domu u Splitu – dodao je Butić.