03 lis 2023
LIVAKOVIĆ I ERLIĆ S DOČEKA “Hvala Zadre, od ovoga nema veće nagrade!
Foto: Noviradio.hr
Nogomet

LIVAKOVIĆ I ERLIĆ S DOČEKA “Hvala Zadre, od ovoga nema veće nagrade!

– Hvala vam od srca na ovakvom dočeku – rekli su gotovo u glas zadarski heroji sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru Dominik Livaković i Martin Erlić pred razdraganim navijačijam okupljenima njima u čast na zadarskom Forumu.

– Kad sam u najljepšem gradu na svijetu uvijek se super osjećam – nije mogao skriti svoje oduševljenje Livaković, jedan od ponajboljih vratara Svjetskog prvenstva u Katru i jedan od trojice Hrvata u najbojlih 11 na turniru.

– Hvala na predivnim snimkama koje smo dobijali. Pogotovo nakon Argentine. Kad smo vidjeli tu pozitivu sa zadarskih ulica to nam je dalo snagu da donesemo tu broncu natrag.

Iako je FIFA nagradu za najboljeg vratara prvenstva dala u ruke argentinskom vrataru Emilianu Martinezu, za Zadrane nema nikakve dileme kako je najbolji golman na svijetu Dominik Livaković.

– Svi me pitaju oko te Zlatne rukavice. Ali meni je ovo najveća nagrada na svijetu. Jučer ono u Zagrebu, danas ovo ovdje u Zadru. Kad to doživiš kao sportaš u svom gradu, nema veće nagrade. Nadamo se da ćemo jednom ovdje doći i sa zlatom – zaključio je Livaković uz gromoglasan pljesak svih okupljenih.

– Hvala vam na ovome. Stvarno se osjećam odlično. 1998. sam imao par mjeseci i nisam ni znao da smo osvojili broncu. 2018. samo polufinale i finale gledao sam u sobi. Kad sam se rodio ćaći su rekli da se rodio košarkaš. Ali eto na kraju sam postao nogometaš. I da mi je netko rekao da ću 2022. osvojiti broncu rekao bi mu da je lud. Na kraju se i to desilo. Pa iako nisam zaigrao, ponosan sam što sam bio dio ekipe- I na kraju pozdravljam sve svoje Tinjančane – rekao je Erlić.

Još jednom su zadarski navijači i ljubitelji sporta pokazali koliko je veliko njihovo srce kada je u pitanju naši sportaši. Nekoliko tisuća Zadranki i Zadrana okupilo se na Forumu gdje su u pjesmi i veselju dočekali i ispratili zadarske nogometne reprezentativce koji su se kući iz Katra vratili s brončanom medaljom oko vrata.