29 ožu 2024
KVALIFIKACIJE ZA JUNIORSKU EUROLIGU Barcelona, Maccabi, Zaragoza dolaze u Zadar
Foto: Nenad Vuruna/KK Igokea
KK Zadar

KVALIFIKACIJE ZA JUNIORSKU EUROLIGU Barcelona, Maccabi, Zaragoza dolaze u Zadar

Euroleague Basketball je objavio imena 32 momčadi koje će se ove sezone natjecati na Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournamentu 2022-23.

Ova sezona bit će jubilarno 20. izdanje, koji se može pohvaliti klubovima i akademijama koji predstavljaju 12 različitih zemalja. Momčadi do 18 godina dolaze iz 14 klubova Turkish Airlines EuroLeague i pet 7DAYS EuroCup klubova. Oni će se natjecati kroz kvalifikacije, gdje će tražiti plasman na juniorsku završnicu, koja će se održati paralelno s Final Fourom Eurolige Turkish Airlines.

Kako bi došli do ANGT finala, ekipe će se prvo natjecati u trodnevnim kvalifikacijama koje se održavaju u Münchenu, Patrasu, Zadru i Beogradu. Na svakom kvalifikacijskom turniru sudjelovat će osam ekipa, a pobjednik automatski ide na završnicu.

Juniori Zadra će debitirati kao domaćini ANGT kvalifikacija od 3. do 5. ožujka. Uz predstavnika domaćina sudjelovat će momčadi Casademont Zaragoza, FC Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Cedevita Olimpija Ljubljana, Stellazzurra Rim i Helsinki Basketball Academy.