14 lip 2024
UZ VELIKI ODAZIV Održana promocija pjesme “Zadar je najbolji, Zadar je slavan”
KK Zadar

UZ VELIKI ODAZIV Održana promocija pjesme “Zadar je najbolji, Zadar je slavan”

“Zadar je najbolji, Zadar je slavan”, projekt koji se više dvije godine marljivo pripremao i koji je okupio brojne zadarske sportaše i glazbenike, danas je konačno ugledao svjetlost dana. I to na obljetnicu 74. rođendana Krešimira Ćosića, jednog od najboljih zadarskih, hrvatskih, europskih i svjetskih košarkaša koji je svoje prve košarkaške korake napravio upravo u Košarkaškom klubu Zadar.

– Datum svakako nije slučajan – kaže inicijator projekta iz Muzeja zadarske košarke Krešimir Butić.

– Danas je rođendan našeg Kreše, a cijeli ovaj tjedan je tjedan velikih datuma za naš grad. Obilježili smo i rođendane našeg rekordera Zdenka Babić i kegende Pina Gjergje, a na današnji dan je preminuo i najveći zadarski berekin ikada, Vedran Ivčić. Nakon dvije godine rada, snimanja i svega ostalog srce mi je danas uistinu veliko. Sretan sam što je projekt napokon pri kraju jer ovo je prvi vidljivi plod Muzeja zadarske košarke koji sam pokrenuo – emotivno će Butić.

Zadovoljan što je video spot konačno prikazan javnosti bio je i redatelj spota, Igor Goić.

– Ono što je možda bilo i najzahtjevnije je montaža jer je sve te silne glazbenike, sportaše i glumce trebalo smjesti u manje od četiri minute koliko traje spot. Dosta smo razmišljali na koji način to odraditi ali na kraju smo ipak pronašli riješenje. Nadam se samo da će se ljudima svidjeti kao što se sviđa nama – kaže Goić.

Pjesmu je producirao prof. Tomislav Pehar. Kaže kako je sada konačno došlo i rasterećenje nakon više od dvije godine i prvog sastanka vezanog za ovaj projekt.

– Korana nas je dobro usporila u svemu ali evo došla je i svjetlost na kraju tunela. Moje je zadatak bio da koordiniram zadarske estradne umjetnike koji su sudjelovali u ovoj priči. Bilo ih je jako puno i sve je to trebalo snimiti, producirati i editirati i ja imse ovim putem zahvaljujem na strpljenju i volji – rekao je Pehar.

Promocija pjesme i video spota „Zadar je najbolji, Zadar je slavan“ održana je u Koncertnoj dvorani braće Bersa. Uz Butića te producenta pjesme prof. Tomislava Pehara i redatelja spota Igora Gojića, kao i članova Organizacijskog odbora Rikarda Perkovića, Davora Pekote, Erika Pavina i Igora Jelenića – Tota, promociji su prisustvovali i brojni građani i građanke grada Zadra koji su na bilo koji način povezani s KK Zadrom, neiscrpnim izvorom inspiracije i nadahnuća svih generacija Zadrana.

Zadar je najbolji, Zadar je slavan

Tekst: Tomislav Ivčić, Sanja Perković

Glazba: Tomislav Ivčić, Rikardo Perković

Glazbeni aranžer: Tomislav Pehar

Mix i Master: Saša Miočić

Glazbeni producenti: Tomislav Pehar/ Rikardo Perković/ Davor Pekota/ Saša Miočić

Redatelj i snimatelj video produkcije: Igor Goić

Glazbenici i pjevači koji sudjeluju: Maestro Ivan Repušić, Vedran Božić, Davor Pekota, Rikardo Perković, grupa Forum, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Mladen Grdović, Bepo Matešić, Jure Brkljača, Ivica Sikirić Ićo, David Ricov, Neka Šarić, Emilija Kokić i Zvonimir Zrilić, Martina Tomašević, Elena Stella, Gordana Seko i Banana Band, Amenda Stošić, Ivan Župnović i Calypso Band, Duško Lokin, Viki Kalmeta, Ivana Sutlović, Dario Terzin i Rockatansky, Marko Maksan i Zaratino, Martina Thomas i Black Coffee, Renato Švorinić, Duje Stanišić, Ivan Dražović, Jere Masnov, Denis Maričić-Dendo i klap Puntamika, Ivana Radovniković, Željka Martinović, Dina e Mel, Boris Rogoznica, Marko Zekanović, Mario Marić, Roko Matijašević, Sexymotherfuckers, klapa Niko i klapa Munita.

U spotu su uz sportaše i glazbenike sudjelovali i zadarski glumci.