28 stu 2023
Jusup pred gostovanja kod Cedevita Olimpije i Zaboka: ”Maksimalnim pristupom vratiti samopouzdanje nakon poraza od Budućnosti!”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

Jusup pred gostovanja kod Cedevita Olimpije i Zaboka: ”Maksimalnim pristupom vratiti samopouzdanje nakon poraza od Budućnosti!”

Pred košarkašima Zadra nove su dvije gostujuće utakmice koje će odigrati u razmaku od samo tri dana. Prvo ih u subotu od 21 sat očekuje susret 8. kola AdmiralBet ABA lige kod Cedevita Olimpije, a zatim i ogled 9. kola HT Premijer lige kod Zaboka.

Gledajući snagu i kvalitetu protivnika već je na prvu jasno kako su ispred momćadi s Višnjika dvije dijametralno suprotne utakmice. Iako nije baš najbolje ušla u sezonu (0-5 u EuroCupu, 4-2 u ABA ligi), Cedevita Olimpija prepuna je sjajnih igrača i na svom je parketu sigurno favorit. Baš kao što su to i Zadrani u dvoboju protiv Zaboka.

Ipak, pobjeda u Beogradu i vrhunsko izdanje protiv Budućnosti, igračima Danijela Jusupa daje za pravo nadati se kako bi i u Ljubljani mogli do novog pothvata.

– Iskoristili smo tjedan da se pokušamo oporaviti od tog poraza od Budućnosti i napravili smo sve ono što smo mislili da je trebalo. Vratili su nam se u sastav nakon ozljeda Sani Čampara i Leon Šantelj tako da ćemo protiv Cedevita Olimpije nastupiti kompletni. Protivnika ne treba previše naglašavati. To je momčad koja igra EuroCup, doduše zadnjih utakmica nekompletni zbog povrijeda, ali bez obzira na to i dalje su vrlo jaka ekipa. Mi u tu utakmicu moramo ući  maksimalno, dati najbolje što možemo i da vratimo samopouzdanje – kaže Jusup.

Premda i utakmica protiv Zaboka u ponedjeljak ima svoju važnost, prvenstveno u pogledu zadržavanja u vrhu poretka domaćeg prvenstva, sva je pažnja Zadrana trenutačno usmjerena prema ljubljanskom ogledu.

– Zabokom ćemo se baviti nakon utakmice protiv Cedevita Olimpije. Moji pomoćnici rade pripremu za tu utakmicu. Znamo da im je došao novi trener. Držali su Splita prošlo kolo na konopcima i morat ćemo se dobro oznojiti kako bi ih svladali na njihovom parketu – zaključio je Jusup.