01 pro 2022
Dobra igra VK Zadar 1952 protiv KPK-a nedovoljna za prvu pobjedu u sezoni
Vaterpolo

Dobra igra VK Zadar 1952 protiv KPK-a nedovoljna za prvu pobjedu u sezoni

Šesto kolo Prve lige donijelo i novi, šesti uzastopni poraza vaterpolista Zadra 1952 u ovom natjecanju. Zadrani su izbili u gostovanju u Korčuli od KPK -a rezultatom 12:8.

U dvoboju momčadi koje su u ušli s dva posljednja mjesta, domaći je sastav KPK ostvario prvu pobjedu u sezoni, te se za jednu stepenicu pomaknuo na prvenstvenoj ljestvici.

Međutim, Zadrani su se pokazali ‘tvrdim orahom’ u većem dijelu utakmice, sve do posljednjih minuta zadnje dionice. Dvije i pol minute prije poluvremena Zadar je poveo 3:1. No, već početkom treće četvrtine domaćin je prvo poravnao (3:3), a zatim do sredine ove dionice i poveo (5:3).

Korčulani su ipak uspjeli u zadnjoj minuti treće četvrtine dostići prednost sastava iz Višnjika (5:5), da bi samo dvije sekunde prije kraja četvrtine s igračem više, Antonijević pogodio za vodstvo KPK (5:4).

Gosti iz Zadra nisu posustajali, te su golom Marina Jovančevića opet izjednačili (6:6). Bilo je to točno 7 minuta prije kraja. Pokazat će se kasnije da je to bilo i posljednje izjednačenje, iako je utakmica bila potpuno ‘otvorena’ sve do manje od tri minute prije kraja kada je i opet Jovančević smanjio iz peterca na gol zaostatka za Zadrane, (8:7).

U posljednje tri minute utakmice, brzim reakcijama iz napada s igračem više, plus jedna kontra i jedan pozicijski šut, bila su dostatna za na koncu uvjerljivu pobjedu, 12:8. 

Zadar u sljedećem kolu na Višnjiku dočekuje splitski POŠK.