03 pro 2023
AMERIČKI SAN Katia Nekić: “Uživam u Americi iako mi nedostaje moj Zadar”
Košarka

AMERIČKI SAN Katia Nekić: “Uživam u Americi iako mi nedostaje moj Zadar”

Bivša košarkašica ŽKK Zadra, Katia Nekić, svoju karijeru je nastavila na Oterro collegu u ekipi La Junta, Colorado. 

-Nalazim se na Coloradu, Otero Junior collegu u ekipi La Junta. Imamo dobru ekipu te ostvarujemo odlične rezultate. Konkurencija je izvrsna u ekipi, ambicije su visoke i imamo šanse plasirati se na nacionalni turnir. 

Prosječan dan u Americi?

Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik

-Svaki dan je obično isti, idem na predavanja i nakon toga direktno u dvoranu gdje provedem ostatak dana. Odradim individualne i timske treninge te teretanu. Sve te obveze mi malo skrenu misli sa spoznaje da se nalazim daleko od obitelji. 

Prilagodba na novu ekipu?

-Prilagodba nije bila teška jer je ekipa poput obitelji. S odlaskom trenera koji me tražio, došlo je neizvjesno razdoblje jer smo trebale dobiti novoga. Na kraju je ispalo i bolje nego što smo očekivali, trener ima dosta iskustva i znanja koje se trudi prenijeti na nas igračice. Uvjeti u kojima igramo su odlični, dvorana je renovirana ovo ljeto, a fizioterapeut uvijek na raspolaganju ako dođe do ozljede. 

Početak ovogodišnje sezone?

-Početkom listopada započeli smo s utakmicama i do sada imamo sedam odigranih, uz šest pobjeda i jednim porazom od jedne razlike. Sredinom siječnja počinju nam utakmice konferencije regije 9. Što se tiče samih rezultata, zadovoljna sam, a u vezi moje igre smatram da može bolje i težim svakoga dana da napredujem i dajem sve od sebe.

Kontakt sa obitelji?

-Kontaktiranje sa obitelji je malo teže s obzirom na osam sati razlike. Čak se ni s majkom ne stignem čuti svaki dan, ali puna je razumijevanja što se toga tiče pa se čujemo preko poruka. Sa trenerom Darkom Frakinom se također svakodnevno čujem preko poruke te mi uvijek daje savjete kao igraču tako i osobi. Zbog svih obaveza koje imam zaboravim da se nalazim daleko od kuće, ali najčešće mi to udari u glavu prije spavanja kada sam prepuštena sebi i svojim mislima.

Ciljevi za ovu godinu?

-Ovogodišnji ciljevi su naravno poboljšati svoju igru na terenu, te završiti sezonu u najboljem svjetlu individualno i kao ekipa. Ujedno želim pokazati svoje sposobnosti kako bi dogurala do divizije 1 i profesionalno se bavila košarkom. Pozdrav Hrvatskoj i svim čitateljima portala Sport023 kao i osobama koje su bile uz mene i navodile me na pravi put.