03 pro 2023
KSV ZADAR Bruna i Marko Huljev brane boje Hrvatske na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kanadi
Skokovi u vodu

KSV ZADAR Bruna i Marko Huljev brane boje Hrvatske na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kanadi

Put Montreala, gdje se održava Svjetsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu, sutra kreću predstavnici KSV Zadra Bruna i Marko Huljev u društvu trenera Marka Sutlovića. Bruna i Marko dio su tima koji će na ovom prvenstvu predstavljati reprezentaciju Hrvatske. Bruna i Marko u Kanadu odlaze u sjajnoj formi nakon sjajnih rezultata na Zimskom seniorskom Prvenstvu Hrvatske otprije mjesec dana kada su u Zagrebu ostvarili odlične rezultate.

Iza Brune je nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kijevu, dok će joj predstojeće u Kanadi ujedno biti i posljednje koje će odraditi kao juniorka jer je očekuje prijelaz u seniorsku kategoriju.

– Priznajem, malo sam tužna zbog toga. Ali drago mi je da sam došla do tu gdje jesam i nadam se da ću dobro nastaviti i u seniorskoj konkurenciji. Spremna sam za nastup u Kanadi iako osjećam malu tremu. Ali mislim da je to samo pozitivno. Nemam nekih velikih očekivanja oko nekog specijalnog plasmana, ali nadam se da ću pokazati koliko sam se trudila i pripremala za ovo natjecanje – kaže Bruna.

Za Marka je ovo, pak, prvi izlazak na ovako veliku scenu.

– Vrlo sam nervozan i želim ostaviti što bolji dojam. Pripreme su prošle dobro, uvijek može bolje, ali zadovoljan sam. Ne očekujem previše pošto mi je prvi put da nastupam na svjetskom prvenstvu tako da bi me zadovoljio i sam plasman u finale – skromno će Marko.

Brunu i Marka u Kanadi će voditi njihov dugogodišnji trener u klubu Marko Sutlović.

– Spremni smo. Iza nas je natjecanje na Svetom Krševanu u Zadru gdje su i Bruna i Marko ostvarili odlične rezultate. Nadam se dobroj adaptaciji na veliku vremensku razliku, a što se rezultata tiče očekujem da daju sve od sebe. Isto tako, očekujem i borbu za nastup u finalu – kaže trener Marko Sutlović.

Svjetsko juniorsko prvenstvo u skokovima u vodu u Montrealu održava se od 27. studenoga do 4. prosinca. Uz Brunu i Marka Huljeva za Hrvatsku će nastupiti još i Lora Magaš i Matej Nevešćanin iz KSV Zadar 2011 te Barbara Bartolić i David Ledinski iz KSV Nemo.