01 pro 2022
NAJBOLJA SEZONA KARIJERE Bernarda Pera: “Sigurna sam da mogu još bolje”
Foto: Mathias Schulz / WTA
Tenis

NAJBOLJA SEZONA KARIJERE Bernarda Pera: “Sigurna sam da mogu još bolje”

Iza Bernarde Pere najbolja je sezona u karijeri. Zadarska tenisačica, koja će početkom prosinca napuniti 28 godina, trenutačno zauzima 44. mjesto WTA ljestvice, nakon što je prošli mjesec uživala i najbolji renking karijere, 42. mjesto.

Sve to najvećim dijelom zahvaljujući fantastičnim igrama u srpnju i kolovozu, tijekom kojih je osvojila i svoj prvi WTA naslov u karijeri (Budimpešta), a odmah zatim i drugi (Hamburg). Nastavila je Bernarda s pobjedama i na turniru u američkom Concordu, nanizala ih je ukupno čak 16, no tamo je poražena u finalu, da bi na sljedećem turniru u Clevelandu došla do polufinala. Kada se podvuče crta…

Foto: Hamburg Open

– Bila je ovo moja najbolja sezona u karijeri, što potvrđuje i sam renking. Iako nikada nisam u potpunosti zadovoljna jer znam da mogu bolje i ima još dosta stvari koje bi voljela popraviti u svojoj igri, protekla sezona će mi sigurno ostati u lijepom sjećanju.

Prvi WTA naslov posebno će se pamtiti.

– To sigurno, predivan je osjećaj nakon toliko uloženog truda i rada napokon podići taj trofej pa odmah zatim još jedan. Bila su to zaista dva tjedna za pamćenje. Nadam se da će ih u budućnosti biti još.

A budućnost, odnosno nova sezona počinje vrlo brzo.

– S pripremama sam već počela, trenutačno treniram u Zagrebu, a moguće je da ću nešto odraditi i u mom Zadru ako vrijeme dozvoli. Sezona će tradicionalno početi u Australiji. Još ne znam točno koji ću turnir igrati prije Australian Opena, vjerojatno Adelaide, ali u svakom slučaju veselim se novim izazovima. Dat ću sve od sebe da u novoj sezoni budem još bolja nego u prošloj – zaključila je Pera.