29 ožu 2024
SP i EP u RUKOMETU U KOLICIMA Za Hrvatsku igraju Ivica Žagar i Filip Jadrijev!
Sport osoba s invaliditetom

SP i EP u RUKOMETU U KOLICIMA Za Hrvatsku igraju Ivica Žagar i Filip Jadrijev!

U Portugalu se od 18. – 20. studenog održava Svjetsko i Europsko prvenstvo rukometaša u kolicima.  Lleiria je domaćin natjecanja koje je okupilo devet zemalja.

Uz Portugal, tu su još Hrvatska, Norveška, Španjolska, Mađarska, Rumunjska, Nizozemska, Pakistan i Indija. Reprezentacije su podijeljene u dvije skupine. U skupini A su Hrvatska, Mađarska, Španjolska, Norveška i Paktistan, a u skupini B Rumunjska, Portugal, Nizozemska i Indija.

U sastavu Hrvatske su i dvojica Zadrana, Filip Jadrijev i Ivica Žagar dok je klasifikator Dino Kolega.

– Nakon 2019. i osvajanja turnira nacija u Zagreba i kasnije prekida zbog covida 19 ovo svjetsko i europsko prvenstvo su nastavak natjecanja za rukometaše u kolicima. Imao sam čast da sam dobio poziv, jako sam sretan radi toga i dat ću sve od sebe. Ovo će za mene biti prvi nastupi. Veselim se i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat – rekao je Žagar.

Hrvatska natjecanje otvara susretom protiv Norveške, 18.studenog u 10.00 sati po našem vremenu. Isti dan u 16.00 sati igra se protiv Španjolske. U subotu 19. studenog čekaju ih još dva nastupa. Najprije će na teren protiv Mađarske u podne i na kraju toga dana igraju s Pakistanom u 17:00 sati. U nedjelju 20. studenog slijede razigravanja za medalje.