03 pro 2023
ŠKOLA KOŠARKE OTOK PAŠMAN Lovre Mikas: “Djeca se jako raduju loptanju pod obručima”
Foto: Otok Pašman
Košarka

ŠKOLA KOŠARKE OTOK PAŠMAN Lovre Mikas: “Djeca se jako raduju loptanju pod obručima”

Škola košarke Otok Pašman krenula je s radom u siječnju ove godine na inicijativu Športskog društva Bokolje iz Dobropoljane. Treninzi za djecu od 1. do 8. razreda se odvijaju u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Nazor u Neviđanima pod budnim okom trenera Lovre Mikasa, a upisati se mogu sva zainteresirana djeca neovisno o dobi, spolu i sportskim vještinama.

– Velika podrška su nam Košarkaški savez Zadarske županije, Općina Pašman te roditelji djece koja treniraju. Treninzi se održavaju u dvorani OŠ V. Nazora u Neviđanima. Trenutno jedini trener sam ja, ali cilj nam je angažirati nekog dečka ili curu s otoka uz mene kako bi kroz vrijeme postao samostalan/na, doznali smo od trenera Lovre.

S treninzima se počelo dva puta tjedno, a kako je odmah od početka bilo puno zainteresirane djece, poslije mjesec dana rada mali su košarkaši dobili još jedan termin za treninge i od tada treniraju tri puta tjedno.  

– Odaziv je bio i više nego dobar te smo odmah od početka imali preko 25 članova. Moram naglasiti da mi je drago da su se upisala djeca iz svih mjesta na otoku Pašmanu. Kako je još rano i nemam dovoljan broj da bih prijavio kategoriju, neki talentirani momci su pozvani u KK Biograd da igraju utakmice sa svojim vršnjacima u Međužupanijskoj ligi U15 Zadar – Šibenik, istaknuo je trener Lovre.

U Školi košarke se trude da djeci bude interesantno; tako su za kraj školske godine posjetili Fun Park Mirnovec u Biogradu i odlično se zabavili, a krajem listopada su im u gostima bili mali košarkaši iz Sv. Filip i Jakova te su nakon zajednički odrađenog treninga odigrali i utakmicu.

– Planiramo održati mini basket turnir u sklopu adventa za mini basket uzrast gdje bi došlo par ekipa iz naše županije i prezentirali košarku na otoku. Radujemo se loptanju pod obručima te ovim putem pozivam sve zainteresirane da nam se pridruže i otkriju sve čari košarke, za kraj poručuje svima trener Mikas.

Tekst i foto: Otok Pašman