18 tra 2024
ROKO JURLINA: “Dali smo sve, ponosan sam na svoje igrače”
Igokea m:tel / Marija Vuruna
KK Zadar

ROKO JURLINA: “Dali smo sve, ponosan sam na svoje igrače”

Juniori Košarkaškog kluba Zadar na nevjerojatan su način ostali bez završnog turnira ABA lige. U izravnom dvoboju protiv Cedevite Olimpije Zadrani su sekundu i šest desetinki prije kraja vodili 86:85, a onda primili nevjerojatan koš “iz kornera” za zvukom sirene.

– Dojmovi se još nisu slegli. Ostaje baš gorak okus, jer smatram da smo većim dijelom susreta bili bolji od protivnika. Ne pamtim da sam vidio utakmicu gdje je momčad koja ima za 19 bodova bolju valorizaciju na kraju izgubila. Ali, nažalost po nas i to je košarka. Mojim momcima mogu samo čestitati na onome što su prezentirali na ovom turniru i poručiti im da dignu glave gore. Mogu biti ponosni na to kako su predstavili svoj klub – rekao je Roko Jurlina, trener juniora Zadra.

Igokea m:tel / Marija Vuruna

Na kvalifikacijskom turniru u Laktašima Zadar i Cedevita Olimpija su prvo pobijedili Vojvodinu, a onda su u međusobnom dvoboju odlučivali o plasmanu na završni turnir.

– Momci su se zaista cijelo vrijeme držali dogovora i nemam im što zamjeriti. Cijela momčad i stručni stožer bila su maksimalno unutra od prvoga dana i vjerovali smo u prolazak dalje iako smo bili najmlađa momčad na turniru. Imamo pet kadeta, pet juniora ulaznoga godišta i samo dva juniora izlaznoga godišta, a do posljednjeg šuta “imali” smo protivnika koji se čak pojačao dvojiom igrača iz Cedevite junior. Svi su dali sve od sebe, ali sreća ovaj put nije bila na našoj strani. Taj posljednji šut će nam sigurno dugo ostati negdje urezan u pamćenje, ali moramo ga iskoristiti samo kao motivaciju za daljnji rad i napredak. Siguran sam da ova momčad može pružiti još mnogo toga i što je najvažnije da će iz nje “sutra” izići igrači za prvu momčad Košarkškog kluba Zadar. Samo trebamo nastaviti raditi kao do sada – zaključio je Jurlina.