28 ožu 2024
PAO I DINAMO Jordano i Ramljak povukli Zadar do slavlja u Zagrebu
KK Zadar

PAO I DINAMO Jordano i Ramljak povukli Zadar do slavlja u Zagrebu

U 7. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra slavili su na gostovanju kod Dinama u Zagrebu rezultatom 87:97. Nije to bila jednostavna utakmica za momčad Danijela Jusupa. Borbeni domaćini uspjeli su nadoknaditi minus od 15 poena iz treće četvrtine te u posljednjoj čak doći i do vodstva, ali u završnici susreta kvaliteta je ipak prevagnula na zadarsku stranu.

Počelo je uspavano. Nakon pet i pol minuta igre na semaforu je svijetlilo mršavih 4:3, što je Dinamo malo kasnije povećao na 9:3. Tek u devetoj minuti stigao je drugi zadarski koš iz igre, trica Davisa, nakon čega je svoju drugu pogodio Jordano, da bi prvu četvrtinu zaključio Lakić košem za vodstvo Zadra 16:17.

Na sredini druge dionice Dinamo je vodio 31:29, ali su Zadrani tada ubacili u višu brzinu i do poluvremena napravili seriju 18:5. Trice su u tom razdoblju pogodili Lakić, Šantelj, Davis i Ramljak pa su gosti na veliki odmor otišli s 11 poena prednosti, 36:47.

Kada je u nastavku Jordano pogodio još dvije trice, a Zadar u dva navrata sredinom treće četvrtine poveo +15 činilo se da utakmica ulazi u jednosmjernu ulicu, no Zagrepčani se nisu predavali. Od rezultata 44:59 u 25. minuti uspjeli su se u kratkom razdoblju vratiti na -3, 58:61.

Opet se Zadar malo odvojio, na +9 (62:71) uoči posljednjih deset minuta igre, ali ni ovaj put nije uspio prelomiti susret. Na otvaranju četvrte četvrtine Dinamo je raspalio iz svih oružja. Zabijali su redom Cvitković, Vručinić, Vučić, Garafolić, Anzulović pa Novačić za potpuni preokret i vodstvo domaćih 77:75, kada je na semaforu ostalo tek nešto više od šest minuta.

Seriju Dinama prekinuo je Jordano, a onda se razigrao Ramljak i sa 10 uzastopnih poena vratio Zadru +6, 81:87. Zagrebačka momčad se pokušala još jednom vratiti tricama, ali preciznosti više nije bilo i Zadrani su u posljednjih nekoliko minuta mirno priveli susret kraju.

Antonio Jordano susret je završio sa 29 poena (šest trica), a Marko Ramljak sa 24 koša, sedam skokova i tri asistencije. Arijan Lakić pridodao je 12, a Karlo Žganec 10 poena. Kod Dinama najefikasniji su bili Zadranin Ivan Novačić sa 24 koša te Ivan Vučić sa 17.

STATISTIKA

U HT Premijer ligi Zadar je sada na omjeru 6-1, dok Cibona ima 5-1, a Šibenka 5-0. U ponedjeljak od 18 sati momčad Danijela Jusupa igra susret 6. kola AdmiralBet ABA lige na gostovanju kod Crvene zvezde u Beogradu.