01 pro 2022
Počinje LIKAR Krombacher
LIKAR Krombacher

Počinje LIKAR Krombacher

Više od pola godine je prošlo od zadnje utakmice LIKAR Krombacher kada su KK Vrsi u KD “Krešimir Ćosić” pobjedom zapečatili sezonu bez poraza i osvojili svoj prvi naslov.
Da je lakše osvojiti titulu nego ju obraniti osjetili su tada na svojoj koži pobjednici prvog izdanja LIKAR-a, Veterani KK Puntamike.

Vršanima ove sezone sigurno neće biti lako “prošetati” ligom, konkurencija je velika i svima će biti izazov skinuti prvaka. Prve dvije momčadi nakon 9.kola regularne sezone osigurat će izravno polufinale, dok će plasirani od 3.-6. mjesta dodatnom utakmicom razigravati za Final4.

Uz već navedene momčadi, svoje mjesto u playoffu tražit će prošlogodišnji brončani Vodovod Ballersi, kao i SIDRO Relja. Svakako će svi pripaziti na Voštarnicu koja se pojačala s dosta iskusnih igrača, a ozbiljni izazivači su i KK Tokić i Brodarica. Veliki dužnici iz prošle sezone su otočani, KK Zaglav-Dugi otok kojima će ligaški sistem možda više odgovarati nego prošlogodišnja “skupina smrti”. Vladuli i KK Jadera su u zadnji tren upali u ligu nakon odustanka Prečana i KK Alfa Atesta (bivšeg Adriatic Zadar), i pitanje je jesu li se uspjeli uigrati za vrlo težak raspored.

Svakako će LIKAR Krombacher donijeti brojne zanimljive dvoboje pri vrhu i dnu ljestvice, jer svaka se pobjeda broji, pogotovo što nakon Nove godine kreću i novo prijavljene momčadi koje će kroz sustav razigravanja (LIKAR PLAY-IN) pokušati osigurati svoje mjesto u ligi sljedeće sezone.

Lokacija je ista, dvorana 3. ŠC Višnjik.

RASPORED 1. KOLO (30.10.2022.)
10h KK Brodarica – Veterani KK Puntamika
11.30h Vladuli – KK SIDRO Relja
13h KK Tokić – Voštarnica

(06.11.2022.)
10h KK Vrsi – KK Zaglav-Dugi otok
11.30h Vodovod Ballers – KK Jadera