01 svi 2024
POVRATNIK U KLUB S VIŠNJIKA Roko Jurišić: “U svakoj utakmici dat ćemo svoj maksimum i borit ćemo se za svaku loptu”
Vaterpolo

POVRATNIK U KLUB S VIŠNJIKA Roko Jurišić: “U svakoj utakmici dat ćemo svoj maksimum i borit ćemo se za svaku loptu”

Zadarski bazen na Višnjiku i VK Zadar 1952 domaćini su prvog turnira Triglav A-1 regionalne lige na kojem će uz igrače Gorana Jovančevića igrati još splitski POŠK te riječko Primorje.

Povratnik u redove Zadra nakon dvije godine provedene u riječkom Primorju je Roko Jurišić.

– Za mene dvije nezaboravne godine koje ću sigurno pamtiti cijeli život i to sigurno više po dobrim nego lošim stvarima. U tom periodu igrali smo final four domaćeg Kupa dok smo osvojili prvo mjesto u regionalno A-1 ligi s najmlađom momčadi što je bio veliki uspjeh za jednu tako mladu momčad koja je disala kao jedno – kaže Jurišić.

Zašto opet Zadar?

– Okrenuo sam neki novi list u životu, sport je uvijek tu ali nije više na prvom mjestu kao ranije. To je glavni razlog mog povratka, međutim, natjecateljski duh je tu uvijek prisutan i dat ću sve da našim mladim dečkima pomognem savjetom i u bazenu kako bi njihovo odrastanje u ovom divnom sportu bilo što lakše.

Rezultatski imperativ?

– Biti bolji nego u prijašnjim godinama, neke sada stvari obećavati u koje nisam siguran da ih možemo realizirati, ne želim. Sigurno je da ćemo boriti za svaku loptu i davati svoj maksimum u svakoj utakmici i onda ćemo vidjeti što će nam to donijeti.

POŠK i Primorje?

– POŠK je složio dobru momčad, uz novog trenera doveli su i nekoliko igrača te će sigurno biti ozbiljan protivnik. Protiv njih ćemo sigurno tražiti prve bodove u regionalnoj ligi jer igramo na domaćem terenu te pozivam i naše sugrađane da dođu i pomognu nam. Primorje je s druge strane dvije razine iznad nas i oni su po meni favoriti za ući u Premijer ligu i stvarno bi me iznenadilo da tako ne bude – dodao je još Roko Jurišić.