29 ruj 2022
HRVAČKI KLUB ZADAR Roko Strika prvak Hrvatske u slobodnom načinu hrvanja
Borilački

HRVAČKI KLUB ZADAR Roko Strika prvak Hrvatske u slobodnom načinu hrvanja

U Vrbovcu je održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za seniore i kadete. Na ovom natjecanju hrvački klub Zadar u uzrastu seniora predstavljao je Josip Šumski u težinskoj kategoriji do 79 kg a u uzrastu kadeta U17 predstavljali su nas Luka Kevrić do 80 kg i Roko Strika do 92 kg.

Josip Šumski kao debitant na seniorskim natjecanjima zaustavljen je već nakon prve borbe idući vikend Josipa očekuje nastup u njegovoj uzrasnoj kategoriji U20 na kojemu će mati puno više šanse za bolji plasman.

Luka Kevrić odradio je vrlo teške tri borbe na ovom natjecanju u prvoj borbi izdominirao je predstavnika Siska dok je u drugoj borbi protiv predstavnika Podravke uz mali nedostatak sreće i koncentracije ipak izgubio. Luka je svoj put do medalje tražio kroz repasaž turnira međutim bolji od njega bio je i predstavnika Sesvetskog kraljevca.

U težinskoj kategoriji do 92 kg Roko Strika imao je konkurenciju od 8 natjecatelja koji su svoj put do medalje trebali ostvariti u borbama protiv našeg reprezentativca i prvaka Hrvatske u grčko-rimskom načinu borbe. Roko je već prema običaju ovo natjecanje odradio vrlo smireno i odlučno nanizavši tri pobjede i to redom protiv predstavnika: Metalca, Hrvatskog dragovoljca i Herkula. Ovim pobjedama Roko se okitio zlatnom medaljom i postigao osvajanje dvostruke krune tako je osim na Prvenstvu Europe na kojemu je postigao povijesni rezultat osvajanjem trećeg mjesta u Bukureštu u lipnju ove godine ovaj put postao i prvakom Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom što je potvrda njegove iznimne forme i kontinuiranog rada. Roka očekuje reprezentativni nastup na Prvenstvu Balkana koje se održava krajem listopada u Rumunjskoj (Bukurešt).